priopćenje

Pupić-Bakrač Novoseloviću: “Ako si u potrazi za partnerima HDZ-a traži ih u svojoj partiji i prvo pometi ispred svojih vrata”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač priopćenjem se obratio Antunu Novoseloviću, predsjedniku GO SDP-a Zadar, koji je jučer rekao da su u Zadarskom bloku, od šest stranaka, četiri na lokalnoj i državnoj razini bile partneri u obnašanju vlasti i to upravo s HDZ-om, neke od njih su i omogućile HDZ-u da dođu na vlast, a neke ga zdušno podržavale zbog vlastitih interesa.

“Uoči izbora za mjesne odbore, koje smatramo iznimno važnim za život naših sugrađana, očekivano je predstavljanje stranaka ili koalicija kroz njihove programe i političke platforme. Danas  smo imali prilike vidjeti kako izgleda predstavljanje određenog broja stranaka koje sebe nazivaju „ Zadarski blok“. Osim saznanja da u bloku imamo stranke koje pripadaju različitim političkim opcijama (od krajnje desnih do krajnje lijevih ?!) nikakvih programskih odrednica i načina rada u interesu građana nismo imali prilike čuti. Pojedini čelnici zato su imali silnu potrebu naglasiti kako s HDZ-om i SDP-om nemaju namjeru surađivati. Kao predsjednik Gradskog odbora SDP-a koji  vodi svoju stranku  na ovim izborima i ima potrebu mijenjati način rada mjesnih odbora, te se godinama bori protiv kriminala, nepotizma i korupcije vladajućih, imam potrebu naglasiti sljedeće. U Zadarskom bloku, od šest stranaka, četiri su na lokalnoj i državnoj razini bile partneri u obnašanju vlasti i to upravo s HDZ-om, neke od njih i omogućile HDZ-u da dođu na vlast, a neke ga zdušno podržavale zbog vlastitih interesa. Izjava Ante Periše iz MODESA koji je u koaliciji s HDZ-om na lokalnoj razini, u cijelom prošlom mandatu, omogućavao neometan rad vladajućih gledajući osobne interese, smatram posebno licemjernom. MOST, HSLS, HSS, kako su i sami naglašavali kroz nedavnu političku prošlost, prirodni su saveznici upravo HDZ-u i zajedno s njima sudjelovali u srozavanju svih segmenata života,  čemu su građani Hrvatske svjedočili godinama. Smatramo da svaka stranka ili politička platforma, pa tako i Zadarski blok, trebaju biti vjerodostojne i iskrene prema građanima čije interese zastupaju, da svoje djelovanje trebaju usmjeriti prema vrijednostima društva, a ne u nedostatku programa prozivati one koji nikada nisu podržavali HDZ i kojima je u interesu jedino bolji život građana. Gradska organizacija SDP-a Zadar podržava sve stranke, neovisne liste i kandidate koji će raditi na dobrobiti našega Grada i boriti se protiv onih kojima su vlastiti interese ispred interesa Grada i građana”, rekao je Novoselović.

Pupić-Bakrač mu odgovara:

“Biti policajac najčasnije je zanimanje. To su ljudi koji se brinu o očuvanju reda, provođenju zakonitosti i štite ustavno-pravni poredak RH. Prema Zakonu o policiji zaposlenicima MUP-a nije dozvoljen politički angažman. Nepisano je pravilo da se policajci ni nakon umirovljenja ne bave politikom. Jer kako ono kažu, jednom policajac uvijek policajac, jednom borac protiv kriminala uvijek borac protiv kriminala a ne političar. I onda iz PU zadarske neposredno nakon umirovljenja Renov prijatelj Gašpar Begonja preko HDZ-a sleti na mjesto načelnika Privlake, a Antun Novoselović na mjesto predsjednika GO SDP-a.

Sada nama taj Novoselović drži predavanja o vjerodostojnosti, licemjerju, iskrenosti… Pri tome se koristi obrtanjem teza.

Neistina je da se SDP godinama bori protiv kriminala, nepotizma i korupcije vladajućih. Istina da je SDP najbjednija moguća oporba koja godinama ništa ne radi i o ničemu se ne očituje ( lako provjerljivo putem Google tražilice).

U svom obraćanju medijima Novoselović tvrdi da SDP nikada nije podržavao HDZ, a dok drugima spočitava prirodno partnerstvo sa HDZ-om . Istina je upravo obrnuta. Sasvim je jasno da oni koji su ušli s nama u zajedničku priču ne žele, niti će ići u bilo kakvu suradnju sa HDZ-om. S druge strane trenutačno najčvršća koalicija u cijeloj županiji je ona Renate Sabljar-Dračevac sa dvojcem Šoša-Lončar u Županijskoj skupštini odnosno koalicija HDZ-SDP . Time je zgrožena cijela zadarska javnost, o tome nisam govorio samo ja već i sam Novoselović, Erol Gashi u svojoj kampanji za predsjednika ŽO SDPa i brojni drugi SDP-ovci. Renata Sabljar-Dračevac i njezina struja na izborima za predsjedništvo Županijskog odbora SDP održanim 09.06.2018 godine pobijedili su premoćnom većinom. Iz te činjenice proizlazi da većina SDP-ovaca u županiji podržava Renatino držanje štange HDZ-u.

Nesporna činjenica je i da SDP-om nitko nije htio u koaliciju u izborima za MO što zbog njihove suradnje sa HDZ-om, što zbog njihove evidentne lijenosti i nesposobnosti. U takvoj situaciji koalirali su sa HNS-om koji je na državnoj razini prodao glasove dobivene na SDP-ovoj listi HDZ-u za nekoliko fotelja !? Ako se lokalni HNS-ovci ne slažu sa tom sramotnom trgovinom što još rade u HNS-u ? Ako se slažu što rade u koaliciji sa SDP-om u Zadru ?

I sada ti crni Antune nekome držiš predavanje o vjerodostojnosti ? Odakle si uopće izvukao taj izraz? Revno si pratio Plenkovićevu kampanju ?

Ako si u potrazi za partnerima HDZ-a traži ih u svojoj partiji i među svojim koalicijskim partnerima.

Ako želiš negdje pomesti, prvo pometi ispred svojih vrata.

Ako tražiš licemjere možda da se pogledaš u ogledalo?”

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar