HU "Antonio Jurjević"

Maleni Leon nas je prebrzo napustio, ali preko 110 tisuća kuna uplaćeno za pomoć drugoj dječici

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Na 2. memorijalnom humanitarnom turniru Antonio Jurjević, najbrojnijem malonogometnom turniru u Zadarskoj županiji, u sklopu humanitarne akcije “Zadar za Leona” prikupljeno je 110.535,86 kuna.

Iako su prikupljena sredstva prvotno bila namijenjena malome Leonu Markoviću zbog njegove iznenadne smrti sav prikupljeni novac na turniru se, prema Zakonu o humanitarnoj pomoći, prosljeđuje na sljedeće otvorene humanitarne akcije koje nose oznaku LD što označava liječenje djece.

Ovog tjedna članovi HU “Antonio Jurjević” dobili su dugoočekivano rješenje Ureda državne uprave Zadarske županije u kojem im je naloženo da prikupljena sredstva uplate na dva računa. Iznos od 11.950,00 kuna uplaćen je na račun humanitarne akcije “Za malog Jakova” koju je organizirala udruga “Putevi milosti” i ide za pomoć liječenja djeteta iz Osječko baranjske županije koje boluje od ulceroznog colitisa, teškog oblika upale crijeva. Ostatak novca u iznosu od 98.585,86 kuna uplaćen je na račun humanitarne akcije “Najmanjima od najmilijih” koju je organizirao Franjevački institut za kulturu mira iz Splita.

Franjevački institut za kulturu mira u Splitu organizirao je humanitarnu akciju u suradnji s Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije, a sav novac od humanitarne akcije biti će raspoređen na 10 obitelji koje imaju djecu s višestrukim neurorazvojnim i psihomotornim oštećenjima I kojima je potrebna rehabilitacija u ranoj dobi života.

Na taj način utrošena su sva sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji “Zadar za Leona” koja je organizirana tijekom trajanja 2. Memorijalno humanitarnog turnira Antonio Jurjević.

– O svim budućim radnjama javnost ćemo pravodobno obavjestiti putem službene facebook stranice HU “Antonio Jurjević” te putem medija. Ovom prigodom još jednom želim zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji i realizaciji turnira, kažu iz organizacije.

Ostavi komentar koristeći Facebook