gušta na slobodi

Daruvarac uživa, dok djevojka koju je prebio ide na operaciju

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Dok Daruvarac koristi slobodu za guštanje, njegova mlada žrtva čeka još jednu operaciju. Kako 24 sata doznaje iz prijateljskih krugova, posvetila se obrazovanju. Ona ne izlazi nikamo te joj je glavna relacija kretanja od kuće do škole i natrag. Brine se o zdravlju i obrazovanju.

Podsjetimo, Daruvarac je fotografiran u jednom noćnom klubu u Sinju na koncertu Mile Kitića u subotu. Sjedio je za ‘vip’ stolom, pio žesticu i grlio Kitića. Umjesto da provodi vrijeme u zatvoru, uživa u noćnim izlascima.

Brutalno ju je premlatio 

Slučaj Daruvarac podignuo je puno prašine u Hrvatskoj. Snimka na kojoj nabildani muškarac nezaustavljivo mlati jedva punoljetnu djevojku nogama i rukama, dok ona bespomoćno leži na tlu caffe bara, zgrozila je javnost. To više što joj nitko od gostiju ni osoblja kafića nije priskočio u pomoć. Navodno joj je glavom prije toga razbio umivaonik u WC-u.

Vikali su mu da je ostavi, da će je ubiti, a on je navodno rekao da to i želi. Majka žrtve uzdrmala je javnost i tražila dokaze za policiju vozeći za njim po gradu cijelu tu noć. Govorila je da su mu policajci ostavljali prostora za uzmak jer im je navodno bio dugogodišnji informator. Građani su prošle godine organizirali prosvjede, koji su završavali pred zadarskim sudom, jer nakon isteka polugodišnjeg pritvora (u prosincu) za kazneno djelo teškog ozljeđivanja i prijetnje više nije smio ostati u pritvoru.

Žrtva dobila prijeteće poruke 

No dok je još bio ondje, žrtvi su stizale prijeteće poruke koje je njezina majka bila objavila na društvenoj mreži. Jedna od njih je glasila: “Nećeš ići vanka kud je tebi volja ne samo ti neg i tvoja familija mama i seka zna imat ćete strah veliki do kostiju, a sada ga pomalo već imate, a i moglo bi doći da od vas tri neka dobije ‘živčani slom’.” Zbog svega obitelj više ne želi u medije, pišu 24sata.

Inače, kazna petogodišnjeg zatvora znači pritvaranje osuđenika nakon izricanja presude. Zbog toga su svi vjerovali kako će iza rešetaka čekati pravomoćnost presude. On je čeka provodeći se u noćnim izlascima .

– Djevojci u Zadru sustav se narugao u lice, ona nema nikakvu zaštitu – rekla je Neva Tolle, predsjednica Autonomne ženske kuće u Zagrebu, nakon izlaska Daruvarca iz zatvora. No čini se da se pravosudnom sustavu rugaju i Daruvarčevi prijatelji ako uistinu djevojkama u diskotekama dobacuju da “njih neće… ”, kako nam tvrde čitatelji.

– Sve što kažem može se koristiti kao utjecaj na postupak. I prije nekoliko tjedana rekli smo da ćemo razmotriti određena neadekvatna rješenja u ZKP-u. Što se tiče mjera opreza, to je odluka Izvanraspravnog vijeća, ne znam na temelju čega su odbili te mjere. To mi je jako teško razumjeti. Moramo voditi računa o tim prazninama. Moramo imati balans prema optuženima, ali moramo voditi računa i o pravu žrtava – rekao je premijer Plenković nakon puštanja Daruvarca na slobodu.

‘Nije dobro da je Daruvarac na slobodi’ 

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković zbog puštanja na slobodu okrivljenog nasilnika Darka Kovačevića u Zadru je 16. veljače razgovarao s predsjednicima zadarskih sudova i Državnog odvjetništva. Nakon toga je izjavio da se na taj predmet nije moglo utjecati, ali će im to iskustvo poslužiti da zakonskim izmjenama unaprijede pravni okvir kako se u budućnosti to ne bi događalo. Dok oni unapređuju pravne okvire, Daruvarac može raditi što želi.

Nakon pravomoćne presude ide u zatvor 

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru nije prihvatilo žalbu Općinskog državnog odvjetništva da se Darku Kovačeviću Daruvarcu odrede mjere opreza do pravomoćnosti presude. Stoga, ostaje na slobodi do pravomoćnosti presude, a ne postoje ni mjere prema kojima se mora javljati policiji, držati se dalje od pretučene 18-godišnjakinje ili predati sudu dokumente kao što je putovnica. Nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora.

– Nemam ništa reći, neću bježati, čekat ću pravomoćnu presudu – kratko je bio novinarima komentirao Daruvarac izlazeći iz zatvora prije desetak dana. Na pitanje tad kako se osjeća rekao je: “Nikako”. Sudeći po fotografijama i snimkama s koncerta, kao i izjavama čitatelja, očito mu je danas mnogo bolje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar