“Glupane glupi, zabranjeno je odlaganje otpada”; Grad Biograd smatra da će ovakvim tablama spriječiti zagađivanje okoliša

Ante Fuzul, potpredsjednik gradskog vijeća Grada Biograda na Moru, upozorava na čudne table koje su postavile gradske vlasti Biograda.

“Nedavno sam dobio informaciju od građana da su na određenim lokacijama postavljene čudne table čije slike dajem u prilogu ovom priopćenju. Upozorili su me da je tekst na pločama isti i da se radi o uvredljivom tekstu koji je usmjeren protiv onih koji odlažu otpad na mjesta koja nisu za tu namjenu predviđena, te je takvo ponašanje po odluci o komunalnom redu zabranjeno i, na kraju krajeva, kažnjivo. Kako se o navedenom problemu više puta se raspravljalo na gradskom vijeću, te smo prihvatili sugestiju da se na takva mjesta postave prijenosne lovačke kamere radi otkrivanja počinitelja, a sve kako bi se isti spriječili u toj nelegalnoj raboti.

S obzirom da se radi o uvredljivom tekstu („glupane glupi“) putem prava na pristup informacijama zatražio sam da mi gradska uprava odgovori tko stoji iza ovih tabli putem prava na pristup informacijama i relativno brzo dobio odgovor. U odgovoru koji sam dobio stoji da su ih upravo gradske vlasti odobrile i postavile, odnosno da je jedinstveni upravni odjel odobrio postavljanje tih tabli. U odgovoru koji sam dobio od gradske uprave stoji da su odabrali ovaj tekst jer smatraju da će učinkovito prevenirati odlaganje otpada na tim mjestima.

Zanima me što o tome misli gradonačelnik koji je nedavno od jednog našeg medija tužbom zahtijevao novčanu naknadu za povredu dostojanstva u tekstu koji su objavili kao moje priopćenje, a porukama na ovim pločama, gradska uprava kojom upravo on rukovodi, je jednako tako povrijedila ljudsko dostojanstvo osobama koje su, bez ikakve sumnje napravile pogrešku, no svejedno imaju pravo na ljudsko dostojanstvo. S obzirom da smo ipak turistički grad, smatramo se perjanicom turizma u Zadarskoj županiji, a i šire, smatram da su takve poruke, pa makar se radilo i o počiniteljima nelegalne radnje, u najmanju ruku neprimjerene.

Zar ne bi bilo inteligentnije da su se recimo postavile table s natpisom „Upozorenje! Zabranjeno odlaganje otpada! Video nadzor!“. No, svatko radi onako kako najbolje zna, zar ne?”

Ante Fuzul, dipl. ing.

Potpredsjednik gradskog vijeća Grada Biograda na Moru

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...