Povratna karta do Nürnberga 171 kunu, grad s najstarijim zoološkim vrtom i Muzejom igračaka

Irska low cost kompanija Ryanair trenutno nudi aviokarte u jednom smjeru iz Hrvatske za Njemačku već od 4.99€, povratna je vaša već od 12€.

U ovu cijenu su uključene sve pristojbe zračnih luka i ručna prtljaga.

Za dvije ručne prtljage potrebno je uplatiti priority boarding.

Karte su u ograničenim količinama.

Tako iz Rijeke možete otputovati za Frankfurt (International) već od 12€ –> OVDJE, a primjerice iz Splita za Stuttgart već od 30€ –> OVDJE.

I iz Zadra se može putovati jeftino u Njemačku. Karta do Nurnberga, za letove na nekoliko datuma u mjesecu svibnju, može se naći već od 20€ –> OVDJE.

Drevni grad Nurnberg (Nürnberg) važan je centar za umjetnost i kulturu, o čemu svjedoče i popularni nacionalni germanski muzej s impresivnim zbirkama kovanica, slika, arhiva i ukrasnih umjetnosti. Grad je već odavno povezan s napretkom u znanosti i tehnologiji, osobito u tiskarstvu – bio je dom prvog europskog tiskara – i astronomije (najpoznatiji Nicolaus Copernicus objavljen ovdje 1543.).

Unatoč ozbiljnom oštećenju u Drugom svjetskom ratu, mnoge stare srednjovjekovne zgrade u gradu bile su mukotrpno obnovljene na njihovu nekadašnju slavu.

Tu možete posjetiti vrhunski Muzej prometa Nürnberg (Verkehrsmuseum Nürnberg) sa svojim brojnim prikazima koji se odnose na željeznicu zemlje. Jedan je od najstarijih takvih muzeja u Europi, njegova zbirka također uključuje kraljevske vlakove i savršeno obnovljene parne i diesel motore, kao i radnu repliku njemačkog prvog vlakova.

Ima i izvrstan Muzej igračaka (Spielzeugmuseum)zabavna je atrakcija za djecu svih uzrasta. Mnoge od starijih igračaka, od kojih se neke vraćaju u srednjovjekovno doba, nastale su u gradu, koji je stoljećima bio poznat po svojim lutkarskim proizvođačima. Također je napomenuto da je najveća svjetska zbirka igračaka EP Lehmann, jednog od najpoznatijih proizvođača igračaka u zemlji poznatoj po liniji modela vlakova.

Još jedan odličan izlet za djecu je Nuremberg Zoo, dom više od 2.000 životinja i hvastog izvrsnog i uvijek popularnog dupinarija. Pokrivajući 170 hektara, to je jedan od najvećih (i najstarijih) zooloških vrtova u Europi i ima sibirske tigrove, nizinske gorile i afričke bufale. Konačno, za one koji su zainteresirani za zvijezde, Planetarij Nicolai Copernicus vrijedno je posjetiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...