“Rekorder” vikenda je 34-godišnjak koji je napuhao 1,7 promila alkohola

Proteklog vikenda, policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 457 vozila i vozača, a poduzeli su 164 represivne mjere.

Alkotestiran je 201 vozač, od kojih je njih 9 bilo pod utjecajem alkohola, 76 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 1 bez položenog vozačkog ispita, 6 bez tehničkog pregleda i registracija, 1 vozač je nepropisno pretjecao, 1 je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja, 22 vozača nije poštivalo prometni znak, 11 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa.

Iz prometa je isključeno 10 vozača i 6 vozila. U tom se vremenu dogodilo 9 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a 3 osobe je zadobilo lakše ozljede.

U petak oko 03,50 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru, zatečen je 34-godišnji vozač kako upravlja Audi-jem (ZD) pod utjecajem alkohola od 1.74 g/kg,  a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u prostorije PU zadarske do otriježnjenja, te protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...