Ispitan 32-godišnjak; Olako je smatrao da jurnjavom neće ugroziti nikoga, pješak je mrtav

Strašna prometna nesreća dogodila se protekloga tjedna na Meladi, kada je 32-godišnjak automobilom usmrtio pješaka dok je prelazio cestu.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru je 7. lipnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. lipnja 2019. u 21,20 sati u Zadru, upravljajući osobnim automobilom marke Fiat tip Punto iz smjera sjeverozapada u smjeru jugoistoka, protivno odredbama čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, iako svjestan da brzinu kretanja vozila mora prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te gustoći prometa, u gradskim uvjetima vožnje vozio neprilagođenom brzinom, iako svjestan da takvom vožnjom mogu nastupiti štetne posljedice po druge sudionike u prometu i olako smatrajući da se to neće dogoditi, prednjim desnim dijelom vozila u kočenju udario u pješaka koji je prelazio kolnik na udaljenosti od oko deset metara jugoistočno izvan pješačkog prijelaza iz smjera sjeveroistoka u smjeru jugozapada. Pješak je uslijed udarca pao na kolnik s desne strane vozila gdje je glavom udario od kolnik pri čemu je zadobio ozljede (subarahnoidalno krvarenje, subduralno krvarenje i frakturu kostiju lubanje) od kojih je preminuo u Općoj bolnici u Zadru 6. lipnja 2019., stoji u priopćenju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...