Na terasi kafića pretučen Jovica Ćiritović; Gušio ga i udarao šakama i nogom u glavu

U srijedu, 10. srpnja u Benkovcu je fizički napadnut Jovica Ćiritović, dobro znani stanovnik ovog mjesta, sudionik nekadašnjeg serijala Ljubav je na selu.

Incident potvrđuju njegovi prijatelji, policija, kao i liječnički nalaz u kojem stoji da se na obradu javio nakon udaraca koje je zaprimio.

U popodnevnim satima ispred kafića Ritual u Benkovcu napao me J.T., udario me. Sve ispred mojih prijatelja Darka i Josipa Kovačića, priča nam Jovica.

Osim šaka, pale su tu i brojne ružne, prijeteće riječi.

Rekao mi je da mi jebe mater četničku, da ću ići na traumatologiju. Sve to je gledalo i njegovo dijete od pet godina. Kako me guši i tuče. Prijavio sam slučaj policija, a otišao sam i liječniku, kaže Jovica.

Njegov prijatelj Darko ogorčen je zbog maltretiranja Jovice koje traje već duže vremena.

Bio sam sa sinom i Jovicom na kavi, kao što odemo svakodnevno, šalimo se, zezamo, opuštamo… Jovica je takav kakav je, ali je dobrodušan. došao je spomenuti J.T. i zgrabio mu mobitel, izvrnuo ruku i počeo ga gušiti. Dugo je to trajalo, Jovica nije mogao niti govoriti. Ja bih se bio umiješao, ali sa mnom je bio sin, priča Darko koji je objašnjava kako sustav zakazuje u ovom slučaju i boji se da sustavno zlostavljanje Jovice neće prestati.

U policiju smo došli, u isti su hodnik smjestili i Jovicu i napadača. I onda su u zapisnik stavili da je isti taj čovjek koji je prebio Jovicu svjedok incidenta. Kako to može biti? Otišao sam i u Centar za socijalnu skrb. Užasnulo me što se sve ovo dogodilo pred petogodišnjim djetetom u kafiću. Djelatnica mi je rekla “da što se ja brinem oko toga?”. Ja sustav mijenjati ne mogu, ali nisam zadovoljan što se u jednom Benkovcu više ne može popiti kava na miru. Sjećate se incidenta u kafiću Amadeus kada su ubijeni brat i sestra? Sve mi se čini da se vraćamo u to vrijeme…, zabrinut će Darko.

Iz zadarske policije doznajemo kako je okrivljeniku izrečena mjera opreza.

10. srpnja u 15.15 sati na terasi ugostiteljskog objekta 37-godišnjak je fizički napao 36-godišnjaka. Izrečena je mjera opreza i slijedi optužni prijedlog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...