Cestitka_Uskrs

Povratak na potpomognuta područja; Novac stiže Lišanima Ostrovičkim i Gračacu

U Središnjemu državnom ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje u srijedu su potpisani ugovori o dodjeli potpora za 29 projekata poticanja održivoga povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi.

Ugovore o dodjeli novčanih potpora u sklopu Programa usmjeravanja i rasporeda sredstva za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi potpisali su državni tajnik Središnjega državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar te gradonačelnici i načelnici jedinica mjesne samouprave, priopćeno je iz državnog ureda.

Potpore su dobili projekti četiriju gradova – Novske, Lipika, Grubišnog Polja i Belog Manastira te 25 općina – Vrhovina, Jagodnjaka, Perušića, Vojnića, Vrbanje, Ružića, Gračaca, Okučana, Hercegovca, Đulovca, Erduta, Lišana Ostrovičkih, Sirača, Končanice, Kijeva, Velike Pisanice, Čađavice, Drenovaca, Nove Kapele, Bošnjaka, Ervenika, Kistanja, Plaškog, Udbine i Markušice.

Projekti u tih 29 jedinica lokalne samouprave vrijedni su 19,3 milijuna kuna, od čega je financijska potpora pet milijuna kuna, a preostali iznos osigurat će jedinice lokalne samouprave iz vlastitog proračuna ili preko drugih izvora financiranja.

Odabrani projekti odnose se na obnovu, izgradnju ili nadogradnju objekata komunalne i socijalne infrastrukture, među kojima su dječji vrtići, ambulante, društveni domovi, domovi kulture i domovi za stare i nemoćne, te za sanaciju cesta, pješačkih staza, javne rasvjete, vodoopskrbnih sustava i drugo, navodi se u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...