komentira Predsjednik Ceha ugostitelja Zadra Stipe Knežević

Previše apartmana i restorana?: “U Zadru imamo oko tisuću sjedalica više”

Ilustracija nepovezana s događajem
Tamni način

Predsjednik Ceha ugostitelja Zadra Stipe Knežević u RTL-u Danas govorio je o cijenama i komentirao je li pao broj gostiju na Jadranu ove sezone.

“Na početku srpnja je i do 10 posto manje gostiju nego prošle godine. Nadamo se da će se sljedećih dana nadopuniti ta praznina i da ćemo normalno funkcionirati i ispuniti svoju kvotu kao i prošle godine”, kazao je Knežević te potvrdio da, kao i apartmana, na Jadranu ove godine ima i više restorana.

Tisuću mjesta više u restoranima u Zadru

“Mi u Zadru imamo oko tisuću sjedalica više. Taj kolač se mora dijeliti na puno više dijelova. Sigurno da nam puno manje ostaje nego što je to bilo prije kada je bilo tisuću mjesta manje”, kaže Knežević.

Smatra da Hrvatska nije skupo turističko odredište kada se pogledaju cijene u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj. “Ali za domaće goste sigurno smo možda i skuplji. U odnosu na unutrašnjost Hrvatske, cijene znaju biti i do 50 posto više nego u njihovim mjestima”, kazao je Knežević.

“Tko voli, nek izvoli. Ovdje su puno veće obveze. U centru grada i u starim gradskim jezgrama plaćaju se viši troškovi pa i cijene moraju biti veće”, rekao je Knežević.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar