Karlović: “Bilo je između 5 i pol i 6 tisuća ljudi”, Paleka: “Koncert nije trajao kratko, izgledao je isto kao u svim svjetskim metropolama”

I po čemu ćemo sada pljucati?, komentar je jedne čitateljice nakon sinoćnjeg koncerta zvijezde današnjice Rite Ore na Višnjiku.

Ovo brutalno iskreno pitanje, prožeto dozom cinizma, najbolje svjedoči o tome kako se zadarska javnost, možebitno iz dokolice ili nekog vječnog skepticizma, posljednja dva mjeseca “zabavljala” na račun vrlo zahtjevne organizacije mega koncerta u našem gradu.

Za koji dan dojmovi će splasnuti. No, svježe nakon koncerta MTV-jevskog produkcijskog primjerka koji Zadar još nije doživio, društvenim mrežama i kuloarima provlače se dvije kritike; dvorana je bila poluprazna i koncert je trajao pre kratko.

Odgovore smo potražili kod čelnih ljudi zaduženih za ovu priču.

Direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka kazuje:

Unatoč teškim uvjetima oko organizacije i negativnog konteksta oko samog koncerta, spektakularno je bilo u našem gradu i pitanje je kada ćemo opet doživjeti ovako nešto. Bilo je prekrasno vidjeti roditelje, djecu i tinejdžere nasmijane, sretne, zadovoljne… Naravno da Zadru trebaju koncerti i drugih glazbenih izričaja, no prije organizacije bilo kojeg od njih, treba dobro analizirati puls javnosti i u konačnici vidjeti je li Zadar spreman za mega koncerte velikih glazbenih imena, kazuje Paleka.

Upitali smo ga da li je nastup Rite Ore trajao pre kratko?

Bile su tu Domenica, Franka… Sve se to definiralo unaprijed u ugovoru, oni su vrlo striktni po tom pitanju. Nije ovo bio izuzetak, njezin nastup jednako izgleda u svim svjetskim metropolama.

Denis Karlović, direktor Višnjika otkriva nam prve procjene brojke posjetitelja u Višnjiku.

Na koncertu je bilo između 5 i pol i 6 tisuća ljudi.

Zadovoljan je konačnim produktom.

Imali smo vrlo težak zadatak u manje od dva mjeseca organizirati izuzetno zahtjevan koncert, nešto s čime se u Zadru do sada nismo bavili. Sve je prošlo savršeno, koncert je izgledao kao bilo gdje u svijetu.

I Karlovića smo upitali zašto je koncert, kako tvrdi dio posjetitelja, trajao kratko.

Zato smo i pozvali dva predizvođača. Sve je odrađeno korektno i onako kako je bilo definirano u stavkama ugovora. Dobili smo sve pohvale njenog menadžmenta, zaključuje Karlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...