Bivši radnici Croatia Zadar Linea ponovno prosvjeduju; Traže da se okonča jedan od najduljih sudskih postupaka u Hrvatskoj

Sindikat prometa i veza Hrvatske, bivši radnici Croatia Zadar Line i Teritorijalni Ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar organiziraju novi mirni prosvjedni skup bivših radnika Croatia Zadar Line u utorak, 15. listopada 2019. godine, ispred Trgovačkog suda u Zadru, dr. Franje Tuđmana 35, Zadar, s početkom u 10,30 sati.

“Nakon što je Visoki trgovački sud Republike Hrvatske prije 20-tak dana usvojio žalbu bivših radnika Croatia Zadar line koju im je pripremio Sindikat, podnesenu protiv rješenja Trgovačkog suda Zadar kojim su bila odbačena potraživanja bivših radnika, i ukinuo predmetno rješenje Trgovačkog suda u Zadru, sutkinja tog suda gđa. Katarina Zdunić još nije donijela rješenje u svezi potraživanja bivših radnika CZL-a.

Bivši radnici traže da se žurno postupi po rješenju Visokog trgovačkog suda RH i da se postupak okonča u jednom od najduljih sudskih postupaka u RH. Podsjetimo, stečaj nad tom jednom od najpoznatijih hrvatskih prijevozničkih tvrtki otvoren je 05. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode sudski postupci – sveukupno 19 godina, u svezi vrlo vrijedne imovine – stečajne mase.

O tome i o daljnjim koracima bivših radnika i predstavnika SPIVH-a i SSSH govorit će pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija i predstavnici bivših radnika Srđan Lukić, Predrag Dušević i dr.”

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...