Zadru 11 milijuna kuna za sufinanciranje energetske obnove zgrada

U okviru radnog posjeta Zadarskoj županiji ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić potpisao je u Zadru deset ugovora o sufinanciranju energetske obnove zgrada vrijednih 11 milijuna kuna.

“Zadarska županija iznimno je uspješna po povlačenju novca iz europskih fondova. Dosad su potpisani ugovori vrijedni više od 2,4 milijarde kuna, od čega se na Grad Zadar odnosi 1,4 milijarde kuna. Osim sredstava koje imamo iz europske omotnice, 10,8 milijardi eura, od kojih je ova Vlada već ugovorila 76 posto, na raspolaganju imamo i 300 milijuna kuna godišnje za sufinanciranje europskih projekata”,  izjavio je ministar i pojasnio da se danas privi puta potpisuju ugovori o sufinanciranju europskih projekata.

U svome govoru ministar je istaknuo da Vlada prepoznaje značaj ovakvih ugovora o sufinanciranju europskih projekata za korisnike, podsjetivši pri tom da su poreznom reformom općinama, gradovima i županijama spuštene dvije milijarde kuna za financiranje i sufinanciranje europskih projekata. U mandatu ove Vlade, pojasnio je ministar, tih sredstava u Zadarskoj županiji financiran je 51 projekt.

Zadarski župan Longin izrazio je zadovoljstvo odobrenim sredstvima kazavši da će s 11 milijuna kuna sufinancirati projekti vrijedni oko 23 milijuna kuna. Posebno je istaknuo da je riječ o projektima u ruralnim dijelovima županije.

Uoči potpisivanja ugovora ministar Pavić sastao se je sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem s kojim je razgovarao  o razvojnim projektima Grada Zadra koji se financiraju EU i nacionalnim sredstvima. Ministar se također sastao i s rektoricom Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Radni posjet Zadarskoj županiji ministar je započeo sastankom s predstavnicima Otočnog sabora i predstavnika mjesnih odbora svih otoka na kojima se subvencionira prijevoz vode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...