“Kabanica” u režiji Vinka Radovčića nominirana za najbolju hrvatsku dramsku predstavu

Udruga za kulturu i umjetnost Drama Plus i Hrvatsko narodno kazalište u Zadru imaju mnogo razloga za radost – dramska predstava „Kabanica“, u režiji Vinka Radovčića, nominirana je za najprestižniju nacionalnu kazališnu nagradu, Nagradu hrvatskog glumišta i to u kategoriji za Najbolju dramsku predstavu u cjelini, što je, prema mišljenju struke, čini jednom od tri najbolje predstave u državi.

„Presretni smo i ponosni što je struka prepoznala naš rad i trud. Veliko je to priznanje za našu udrugu, ali i za cijelu zadarsku kazališnu scenu“, poručuju iz Drame Plus.

Uz „Kabanicu“, u toj su kategoriji nominirane još dvije predstave, a pobjednik će se saznati 24. studenog kada se, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb, odvija svečana dodjela nagrada.

Podsjetimo, riječ je o suvremenoj kazališnoj adaptaciji istoimenog teksta Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, velikana ruske književnosti, nastaloj u sklopu projekta „Lektira na sceni“.

Predstava je premijeru imala na ovogodišnjem Zadarskom kazališnom ljeto, a ponovno je za publiku igrala u Kazalištu lutaka Zadar u listopadu, kada su je pogledali i članovi Udruge dramskih umjetnika, koja dodjeljuje spomenute nagrade.

Režiju predstave potpisuje Vinko Radovčić koji je odabrao i glazbu, dramatizaciju Sunčica Sodar, scenografiju i video projekcije Naonar. Kostimografkinja predstave je Anita Goreta, oblikovatelj svjetla Frane Papić, savjetnica za scenski pokret Matea Bilosnić dok je scenografiju i rekvizite izradio John Čolak.

U predstavi igraju Lovro Ivanković, Luka Barešić, Deni Sanković, Matino Antunović, Toma Medvešek, Domagoj Nižić.

„Nadamo se da će ovo biti poticaj institucijama da i dalje podupiru rad Drame Plus, kako bismo nastavili razvijati zadarsku kazališnu scenu“, kažu iz Drame Plus, s nestrpljenjem očekujući dodjelu nagrada.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...