Analitičarka tvrdi: “Škoro uopće nije kandidat desnice, moguće da mu birači podrže Milanovića”

Škoro uopće nije kandidat ekstremne desnice, on je kandidat promjene, rekla je analitičarka Ankica Mamić u emisiji Večernjeg TV-a komentirajući mogućnost da birači Miroslava Škore u drugom krugu predsjedničkih izbora podrže Zorana Milanovića, a ne Kolindu Grabar-Kitarović.

Zadnja anketa pokazuje da je Zoran Milanović povećao prednost pred Kolindom Grabar-Kitarović. Je li moguće da Kolinda predsjednica u zadnji trenutak preokrene trend? “Ja bih rekla da je nemoguće”, kaže Mamić, dodajući da za nju to istraživanje nije bilo nikakvo iznenađenje. “Morao bi se dogoditi neki strašno veliki gaf na Milanovićevoj strani ili nekakvo veliko postignuće aktualne predsjednice i kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović da bi se taj trend preokrenuo”, rekla je Ankica Mamić. Smatra da Milanović toliko silno želi na funkciju predsjednika da će svoj karakter držati pod kontrolom, piše Večernji list.

Mamić također kaže da je apsolutno vjerojatna mogućnost da birači trećeplasiranog Miroslava Škore podrže Milanovića u drugom krugu. Smatra da su Škorini birači dijelom isti oni koji su nekad glasali za Most, kad ta stranka nije bila profilirana lijevo ili desno. “Škorini birači meni jako sliče na onaj prvi Mostov uspjeh. Škorini birači nisu isključivo krajnja desnica. Rekla bih da je njih zapravo u desnici puno manje nego što je javna percepcija. Škoru su podržale ekstremno desne stranke i onda je onaj jednostavni zaključak “Ah, on je kandidat ekstremne desnice”. Škoro uopće nije kandidat ekstremne desnice, on je kandidat promjene. Kod Škore sigurno ima desnih birača, zato su ga i podržali Suverenisti i ta skupina, međutim, to sigurno nije većina njegovih birača”, uvjerena je Mamić, koja također misli da Škoro neće biti lider desnice koja ga priziva.

“Ako gospodin Škoro želi krenuti graditi stranku koja će izaći na parlamentarne izbore, ja mu savjetujem da odmah poslije svetog Vinka ostavi vinograd i pjesme i krene se ozbiljno baviti tim poslom, jer taj posao se ne može raditi bez da je lider, onaj koji zapravo motivira i vuče svoje pristaše da taj težak posao odrade”, zaključila je Mamić.

Mamić kaže da se Milanović ne smije opustiti jer bi onda mogao izgubiti, mora ostati u kampanji. “Treba nastaviti komunikaciju s vlastitim biračima, a posebno je važno što sada vi komunicirate s biračima kojima vi niste prvi izbor”, kaže Mamić. Mamić je rekla i da je broj hrvatskih birača još uvijek prenapuhan. “Nemamo 3,8 milijuna birača, mislim da je to bliže 3,5 milijuna, ali to je samo moja pretpostavka”, rekla je.

Mamić smatra da eventualni poraz Grabar-Kitarović ne bi mogao dovesti do značajnijih pomaka u HDZ-u te da je sudbina Andreja Plenkovića u njegovim rukama, piše Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...