Čeka nas ocjenjivanje kuhanih vina i jela u sklopu Adventa u Zadru

U srijedu, 4. prosinca od 17.30 sati na zadarskom Adventu, održavat će se ocjenjivanje eno-gastro ponude na adventskim kućicama.

Ocjenjivanje se vrši u angažmanu Udruge Vinum, čiji stručni žiri već godinama ocjenjuje adventsku ponudu. Ocjenjivanje je pokrenuto prije nekoliko godina od strane Ivana Stiblika (sommelier 3. razine i organizator Zadar Wine Festivala) i Manuele Plohl (WSET 3. razine i osnivač udruge Vinum).

Prve godine ocjenjivala se samo ponuda pića na Adventu, a već sljedeće godine došlo je do proširenja na gastro ponudu. Tako će se ove godine ocjenjivanje vršiti u sljedećim kategorijama:

– Najbolje kuhano vino zadarskog Adventa

– Najbolja ponuda pića zadarskog Adventa

– Najbolje slano jelo zadarskog Adventa

– Najbolje slatko jelo zadarskog Adventa

– Najbolje fast food jelo zadarskog Adventa

– Najugodnije iznenađenje zadarskog Adventa

Ocjenjivački žiri čine Gastro team i Eno team udruge Vinum. Gastro team predvodi Renato Kraljev, naš proslavljeni zadarski chef, a tu su još mnoga druga vrijedna imena hrvatske gastronomije, poput Marka Perića, Maria Arbanasa, Josipa Vrsaljka, Tomislava Karamarka, vinskog i gastro poznavatelja Roberta Plohla (WSET 2. razine).

Eno team čine već spomenuti organizatori Manuela Ploh i Ivan Stiblik, a tu su i Filip Erceg (WSET 2. razine i predsjednik Udruge Vinum), Matko Bačinić (vinski poznavatelj) te Sanja Bubičić (WSET 1. razine i viša stručna suradnica za turizam).

Predviđen je i nagradni fond za najbolje po kategorijama, a on će se sastojati od priznanja Udruge Vinum i prigodnih nagrada za prvoplasirane u kategorijama koje je osigurala Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Turisthotelom koji nagrađuje sa ulaznicama za Doček Nove godine u Saturnusu, s Ilirijom Biograd koja daruje ulaznice za koncert Parnog Valjka u Arsenalu te s Falkensteinerom koji dariva odmor u Wellnessu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...