priopćenje

Dukić o aferi s POS-ovim stanom: “Osobe koje se spominju u medijima nikad nisu bile na gradskoj listi”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

O aferi s POS-ovim stanom u čijem je središtu v.d. direktora Agencije za promet i posredovanje nekretninama Krešimir Žunić, oglasio se zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“POS stanovi su način na koji mlade obitelji u Zadru mogu svoje stambeno pitanje riješiti značajno povoljnije od cijena koje su na tržištu. Zato je izuzetno važno da se sve detaljno raščisti u ovom slučaju jer bi prljanje ovog projekta bilo štetno za sve one koji godinama čekaju na svoj dom.

Gradske liste za konkretnu lokaciju rađene su 2008. i 2010. godine.

Pravo na rješavanje svog stambenog pitanja po programu poticane stanogradnje u objektu na Crvenim kućama ostvarili su svi zainteresirani građani sukladno Listi prvenstva temeljem javnog poziva, a prema uvjetima i mjerilima za kupnju POS-ovih stanova. Osobe koje se spominju u medijima nikad nisu bile na gradskoj listi.

O preostalim stanovima koji su u vlasništvu APN- a Grad Zadar nije odlučivao niti na bilo koji način s njima raspolagao.

Zgrada na Crvenim kućama s ukupno 65 stanova useljena je 2012. prema Listi reda prvenstva. Kupljen je ukupno 61 stan, ostala su 4 neprodana. Razlozi odustajanja od kupnje bili su: kreditna nesposobnost, nezadovoljstvo projektom, izostanak interesa, u međuvremenu riješeno stambeno pitanje ili osobni razlozi.

Stanovi su vlasništvo APN-a i oni su dalje s njima raspolagali.

U Zadru je u tijeku priprema nove POS-ove zgrade s ukupno 100 stanova. Lista je definirana, objavljena je i javna, transparentna u svakom koraku kao i čitav postupak s uvjetima i kriterijima, bodovanju i bodovnoj listi. Inzistirat ćemo na tome i u buduće jer se radi o jako osjetljivoj prevažnoj temi za svaku zainteresiranu obitelj.”

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar