Kolinda: “Neću se miješati u politiku predsjednika”

Grabar-Kitarović se prvi put, nakon gubitka izbora, malo duže zadržala pred televizijskim kamerama i odgovarala je na pitanja novinara, piše Dnevnik.hr.

“Jučer i danas se osjećam iznimno dobro zato što ovako, među svojim kolegama, vidim koliko priznaju koliko sam toga napravila i poštuju u posljednjih pet godina. Posebno mi je bilo drago, jučer u Davosu, na panelu o Inicijativi triju mora koja ne samo da je zaživjela, nego doista je jedna vrlo konkretna inicijativa, od koje Hrvatska može puno profitirati samo ako budemo pametni. Drugo, evo danas me toliko državnika pozvalo ‘daj se javi još, daj dođi malo do mene prije nego što odeš i nakon što odeš’ da bih mogla popuniti cijeli program do kraja mandata, ali naravno bit će tu i tamo još pokoji posjet, opraštanje s kolegama, ali ostajem, tu sam”, kazala je Grabar-Kitarović.

Na pitanje novinara planira li ostati u politici ili se misli baviti nečim drugim, odgovorila je: “A znate što, iskreno da vam kažem, doista sam fizički umorna nakon pet godina ovog intenzivnog rada i želim se najprije malo odmoriti jer ni jedno ljudsko biće fizički ne može bez odmora. I onda ću polako razmišljati. Imam toliko ponuda već.”

Dodala je da je jako puno toga primamljivo.

“Ali ono što sam rekla – u svakom slučaju radit ću u promidžbi hrvatskih interesa, neću se miješati u politiku predsjednika. Dakle, kad preuzme dužnost gospodin Milanović, ja ga neću ni kritizirati ni hvaliti ni komentirati njegov rad. Ali ono što ću svakako nastaviti, na čemu ću nastaviti raditi na brendiranju Hrvatske, na promicanju naših interesa, na rješavanju društvenih pitanja od zlostavljanja u Hrvatskoj općenito, ne samo u obitelji, već u školama i drugdje, zaštita okoliša, čisti Jadran i slično”, objasnila je Grabar-Kitarović.

Navodi da ostaje u Hrvatskoj. “Pa svakako ostajem. Pitaju me često za ured, ja sam mislila da neću uzeti ured, ali sad nekako razmišljam da treba ta neka baza ako želite raditi ozbiljan posao, a ja ne mogu sjediti negdje i ništa ne raditi. Ali pustite me još malo da se odmorim, da ovo sve prođe pa ćemo znati detalje”, kazala je Grabar-Kitarović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...