Benkovac dobiva suvremeni Dom kulture vrijedan 43 milijuna kuna

U Gradskoj knjižnici Benkovac u utorak, 04. veljače 2020. godine održana je početna konferencija za javnost na kojoj je predstavljen projekt “Dom kulture Benkovac” vrijedan 43.094.175,74 kuna. Riječ je o još jednom u nizu projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Benkovca čija ukupna vrijednost iznosi iznosi 25 milijuna eura.

Nazočne je tom prigodom pozdravio gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić koji je pri tom istaknuo važnost rekonstrukcije i revitalizacije zgrade Doma kulture Benkovac.

– Konačno smo dočekali da svjedočimo ovom povijesnom događaju koji je od velikog značaja za naš grad. Kultura je nešto što je preduvjet razvoja pojedinca i obitelji, a samim time i zajednice jer ukoliko je narod oskudan u kulturi teško da se može kvalitetno razvijati. Pozivam stoga sve dionike ovoga velikog projekta da posao odradimo kako dolikuje u skladu s ugovorom, da se poštuju rokovi na radost sviju i da se ovaj projekt privede kraju na zajedničko zadovoljstvo – kazao je gradonačelnik Tomislav Bulić.

Ispred Jedinice Intervencijskog plana Grada Benkovca više o samoj provedbi IP-a govorila je Paulina Kulaš, zamjenica gradonačelnika Grada Benkovca, ujedno i voditeljica Jedinice Intervencijskog plana. Tom je prilikom najavila i uvođenje u posao izvođača radova na Projektu Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta koje će se održati početkom ožujka ove godine.

Detaljnije o samom projektu Rekonstrukcije i revitalizacije zgrade Doma kulture Benkovac kroz prezentaciju izvijestio je Mile Marić, viši savjetnik za društvene djelatnosti Grada Benkovca te ujedno i voditelj projekta. On je istaknuo kako će se rekonstrukcijom i revitalizacijom zgrade Doma kulture Benkovac, te uvođenjem novih kulturno-zabavnih programa osigurati podizanje kvalitete društvenog, zabavnog, kulturnog i edukativnog života stanovništva Grada Benkovca, poboljšati prostorna vizura grada, te utjecati na dodatna zapošljavanja odnosno smanjenju iseljavanja, što će doprinijeti jačanju uloge Grada Benkovca kao središta društvenog života Ravnih kotara i Bukovice i podizanju životnog standarda svih stanovnika.

Na kraju konferencije upriličeno je i uvođenje u posao odabranih izvođača radova kada su potpisani i svi ugovori.

Izvođač radova je tvrtka M.P. Beton  iz Solina.
Rok za izvršenje svih radova je 12 mjeseci.
Stručni nadzor građevinskih radova izvršavat će tvrtka Gin Company d.o.o., Zadar.
(Iznos za stručni nadzor – 303.750,00 kuna sa PDV)
Usluge koordinatora zaštite na radu obavljat će Alfa atest d.o.o. Split.
(Koordinator zaštite ukupan trošak : 53.750,00 kuna)
Projektantski nadzor: Projekting d.o.o. Zagreb – 100.000,00 kuna (s PDV- om)

Ukupna vrijednost projekta iznosi 43.094.175,74 HRK.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Projekt se provodi i financira u sklopu Operativnog progama Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...