Sakupite čepove i odnesite ih u Čistoću, pomažete oboljelima od malignih bolesti

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.

Sa sjedištem u Čakovcu, udruga djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora) te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa.

Hvalevrijednoj akciji pridružila se i zadarska udruga.

– Jednostavan čin odvajanja čepova u svome domu, na poslu, na izletu, plaži… To može i mora postati praksa svih građana. Čistoća Zadar podržava ovu akciju HULL-a Zadar. Izabrali smo jedan dan kako bismo skrenuli pozornost šire javnosti kako svi možemo jednostavno i lako mijenjati stvari i učiniti važne promjene. Nadamo se da će to postati svakodnevna praksa, kažu iz zadarske podružnice Hrvatske udruge leukemija i limfoma.

Pozivaju vas da dana 15. veljače prikupljene plastične čepove odnesete na adresu “Čistoće”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...