Zbog koronavirusa sastanak u Zadru: “Dovoljno je nositi običnu kiruršku masku pri kontaktu s oboljelim”

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31. siječnja 2020. godine kako bi razmotrio dosadašnje aktivnosti i podizanje mjera u odgovoru na pojavu novog CORONAVIRUSA (2019-nCoV).

Na sastanku je zaključeno da su zdravstvene ustanove u Zadarskoj županiji: Opća bolnica Zadar, Zavod za javno zdravstvo Zadar, te Zavod za hitnu medicinu Zadar u stalnoj koordinaciji vezano za postupanja s osobama koje razviju simptome bolesti, a bile su u proteklih 14 dana u Kini (pokrajina Hubei – grad Wuhan) gdje je nastala epidemija novim Coronavirusom.

Zdravstveni djelatnici u Zadarskoj županiji educirani su za brzu procjenu rizika na infekciju Coronavirusom i obvezu upućivanja zaraženog pacijenta u za to predviđenu izolaciju.

Opća bolnica Zadar dobro je opremljena zaštitnim sredstvima.

Nove upute od 30. siječnja 2020.godine, a prema objavljenim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), navode da je dovoljno nositi običnu kiruršku masku pri kontaktu s oboljelim od nCoV, što je olakšavajuća okolnost koja upućuje da je korištenje obične kirurške maske dovoljna zaštita od infekcije novim Coronavirusom.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izvješćuje javnost da se u slučaju pojave sumnje na oboljelog od infekcije Coronavirusom obrate svom nadležnom liječniku telefonom ili drugim zdravstvenim ustanovama u našoj Županiji (hitna medicinska pomoć, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Opća bolnica Zadar) radi određivanja rizika od infekcije i dobivanja potrebne zdrvstvene skrbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...