U Zadru danas nema novih slučajeva, zaraženi ortoped i 75 njegovih kontakata u kućnoj samoizolaciji

Stožer civilne zaštite Zadarske županije jutros je na tiskovnoj konferenciji iznio nove podatke te potvrdio da je posljednji oboljeli liječnik u biogradskoj bolnici.

Kako je rekao epidemiolog Alan Medić, izvršeno je 837 zdravstvenih nadzora, od jučer je 237 ljudi u samoizolaciji, dok je iz nje izašlo njih 223.

Od jučer imamo jednog oboljelog zdravstvenog radnika iz ortopedske bolnice. Svi njegovi bliski kontakti, oko 75 ljudi, među kojima i 23 pacijenta, su stavljeni u samoizolaciju. Epidemija je svugdje oko nas i više nije stvar u tome je li netko putovao u inozemstvo ili bio u kontaktu sa oboljelim. Ako se ja sutra razbolim, onda je važno jesam li u cirkulaciji sa svojim kolegama i obitelji bio na razmaku od dva metra ili sam pio kavu i bio u intimnom prostoru nekoliko sati. Korona ne štedi nikoga, imamo asimptomatskih bolesnika. Kod nekih je bolest neprepoznata, a kod nekih ima smrtni ishod, rekao je Medić.

Ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina, rekao je da je zaraženi liječnik pregledan od strane infektologa u zadarskoj bolnici.

Ima slabije simptome te je pušten na kućnu samoizolaciju. Do sada su uzeta 82 uzorka, 68 ih je gotovih, 7 ih je pozitivnih, a 61 negativan. Kroz jučerašnji dan uzeto je 14 uzoraka, a već jutros imamo sedam pripremljenih potencijalnih pacijenata čiji su uzorci poslani u Zagreb. Radi se o kontaktima novooboljele osobe, rekao je Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...