Zbog koronavirusa kreće nastava na daljinu, to će emitirati HRT

Sukladno odluci vlade, Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja sudjelovat će u provedbi nastavnog programa i izvođenju nastave na daljinu. Tako od ponedjeljka 16. ožujka u 8 sati na Trećem programu HRT-a kreće emisija nastavnog programa nazvanog Škola na Trećem.

Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku.

Kako navodi HRT, program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivat će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

“U uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno obrazovnog procesa, Hrvatska radiotelevizija se zadužuje omogućiti izvođenje nastavnog programa na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH zadužuje se pak osigurati nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu. Hrvatska radiotelevizija se, kao javni servis, zadužuje osigurati sve potrebne uvjete za izvođenje nastavnog programa na daljinu. U tom smislu danas je na HRT-u održan sastanak čelništva HRT-a i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja na kojem su dogovoreni svi detalji projekta, a u ime Hrvatske radiotelevizije odgovorna osoba za provođenje te odluke i projekta Škola na Trećem je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić”, priopćili su s HRT-a, donosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...