Cestitka_Uskrs

Nove osobne ne mogu se podići, produžit će se valjanost isprava dok traje epidemija

Kako podići novu osobnu iskaznicu u vrijeme epidemije? Mnogi građani su imali problema na šalterima banaka i institucija. Proceduru je jutros novinarima objasnio načelnik Odjela upravnih, inspekcijskih i poslova zaštite i spašavanja PU zadarske, Ante Milković, koji je rekao kako je Ministarstvo donijelo odluku o organizaciji rada i prema njoj se upravni poslovi sa strankama ne obavljaju.

Izuzetak su žurni slučajevi izdavanja osobnih iskaznica te izdavanje vozačkih dozvola profesionalnim vozačima. Gotove osobne iskaznice stoga ne možemo uručiti strankama, a danas je u proceduru upućen jedan akt kojim će se produžiti valjanost isprava dok traje epidemija. Građani se ne trebaju brinuti o ikakvim sankcijama, rekao je Milković.

Banke i ostale institucije trebale bi prihvatiti druge dokumente sa slikom poput vozačke dozvole ili putovnice jer i njima se utvrđuje identitet. Stvar je na banci, želi li prihvatiti taj dokument ili ne, odgovorio je na pitanje što ako institucije odbijaju uslužiti građane bez važećeg dokumenta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...