U frizerskima pleksiglas ili najlon, kafići će raditi maksimalno do 21 sat, a gosti će sami naručivati na pultu

Kao što smo pisali, Hrvatska gospodarska komora Vladi je uputila dopis s prijedlogom postupnog otvaranja svih trgovina, uslužnih djelatnosti, prometa, dijela turističkih kapaciteta te sportskih i kulturnih sadržaja uz predviđene epidemiološke mjere zaštite za svaku skupinu objekata.

Jutarnji doznaje detalje prijedloga o radu frizerskih salona, kafića, restorana i hotela.

“U slučaju ako je riječ o velikom frizerskom salonu, potrebno je ograničiti rad zaposlenika u smjenama te ograničiti broj naručenih na način da budu prisutna samo dva gosta u salonu. Uz korištenje zaštitne opreme (maske i rukavice), treba primjenjivati mjere pojačane higijene, organizirati rad tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika, redovito provjetravati prostore, osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima za ruke, uz barijere (pleksiglas, najlon, staklo) i obavezno korištenje maski i rukavica mušterija”, stoji u dokumentu.

Posebne su upute ljudi u Hrvatskoj gospodarskoj komori predložili i za rad kafića i restorana. Tako se predlaže otvaranje onih koji imaju terase i razmak između stolova. Oni koji to nemaju, trebali bi posluživati piće “za van” u jednokratnoj ambalaži. Konobari bi morali poštivati sve zaštitne mjere (maska, rukavice, dezinfekcija) i bili bi ograđeni pleksiglasom, a gosti bi naručivali sami i plaćali na pultu. Radno vrijeme bi bilo ograničeno od osam do 21 sat i bez žive glazbe i većih okupljanja.

Za hotele i restorane predviđa se posluživanje hrane i pića za van, a kasnije, ovisno o epidemiološkoj situaciji svaka četiri tjedna, moguće je i posluživanje u zatvorenim prostorima ondje gdje nema novozaraženih. Na ulazima u restorane morala bi postojati obvezna dezinfekcija ruku, ali i stola te pribora za jelo i piće, uz redovite kontrole tjelesne temperature zaposlenika. Hrana i piće bi se posluživali u rukavicama, gostima koji sjede za stolovima koji su najmanje dva metra međusobno udaljeni, te uz kontrolu broja gostiju u objektu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...