Vlasnik jednog od najboljih restorana u Hrvatskoj: “Ostajemo zatvoreni!”

Rudolf Štefan, vlasnik restorana Pelegrini koji je prije dvije godine dobio prestižnu Michelinovu zvjezdicu, a već godinama slovi kao jedan od najboljih hrvatskih restorana, poručio je da zasad ne može otvoriti.

Razloge je objasnio u mailu koji je poslao portalu Plava kamenica.

“Svakodnevno pratim novosti, pravila Stožera i Ministarstva te odluke kolega o otvaranju ili čekanju na otvaranje restorana. Nažalost, konoba Pelegrini u ovakvim se uvjetima ne može otvoriti, bar ne za sada. U iščekivanju smo bitnih uvjeta poslovanja, s kojima bi mogli otvoriti restoran, a isto tako i otvaranja granica i otvaranja mogućnosti kretanja među županijama. Čim se pravila promijene i budu racionalna i povoljna za otvaranje i rad restorana, tad ću ponovo otvoriti konobu Pelegrini”, napisao je Štefan.

Plava kamenica piše da Štefan nije samo vrhunski chef već i diplomirani ekonomist te smatra kako je to važno zbog toga što je naveo da predložena pravila za rad restorana nisu racionalna.

“Ako su dosad predložena pravila iracionalna, to znači da dobri restorani na moru ovog ljeta neće raditi. A ako restorani na moru neće raditi, bilo kakva turistička sezona posve je nemoguća.

Stoga je Štefanov stav o otvaranju restorana na moru iznimno značajan i za Ministarstvo turizma i za Stožer civilne zaštite, kao i za Vladu Republike Hrvatske koja zapravo donosi sve važne odluke o epidemijskoj krizi”, zaključuje Plava kamenica.

Štefan je pokrenuo i Chefs’ Stage, internacionalni kongres gastronomije koji je već u prvoj godini održavanja bio iznimno uspješan, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...