Od početka lipnja više nema Škole na Trećem, od ponedjeljka se opravdava izostanak djeteta

Prema jučerašnjim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, od ponedjeljka je nastava za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola jednako sigurna u učionici kao i kod kuće. Znatno relaksiranije preporuke HZJZ-a za povratak najmlađih u škole, predviđaju između 15 i 20 učenika u razredu, može ih biti i više od toga, a roditelji više ne trebaju potpisivati izjave da su zaposleni i da nemaju drugog izbora prilikom zbrinjavanja djece.

Kako je Škola na Trećem najmlađim učenicima bila zamjena za redovnu nastavu, jasno je da od početka lipnja alternative klasičnoj školskoj nastavi više neće biti.

“Škola na Trećem održavat će se do početka lipnja kako bi se osiguralo praćenje nastave za one učenike koji će još jedno vrijeme iz objektivnih ili subjektivnih razloga pratiti nastavu na daljinu”, stoji u preporukama Ministarstva iz čega je jasno da se od početka lipnja više neće uvažavati “objektivni ili subjektivni razlozi” zbog kojih bi roditelji bili skloni ostaviti djecu kod kuće.

Neobično je, pritom, da ministrica Divjak informaciju o dokidanju Škole na Trećem jučer nije podijelila s javnošću u svojim obraćanjima i izjavama medijima, već je informaciju bilo nužno pronaći u gusto i detaljno pisanim te kasnije jučer objavljenim preporukama Ministarstva.

Iz Ministarstva su danas na svojim web stranicama objavili i određena, ‘često postavljana pitanja’ i odgovore iz čega, pak, roditelji saznaju da će već od ponedjeljka morati svojoj djeci opravdavati izostanke ukoliko ih ne pošalju na nastavu u školu.

“Upute HZJZ-a kažu da je škola sigurna za zaposlenike i učenike uz pridržavanje navedenih mjera pa učenici razredne nastave trebaju ići u školu. Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave”, stoji na stranicama Ministarstva gdje potom navode opravdane razloge za nedolazak u školu od ponedjeljka – “bolest, izmještenost zbog potresa, osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd”, prenosi Telegram.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...