Oproštaj od poginulih pilota: “Bio sam s Markom na ručku prije letenja. Što ti je život…”

U tragičnoj nesreći pada školskog vojnog aviona ZLIN koja se dogodila jučer u Biljanima Donjim poginuli su natporučnik Marko Novković (31) te polaznik letačke selekcijske obuke poručnik Luka Jagatić (25).

Od stradalih pilota opraštaju se prijatelji i kolege u letačkim grupama na društvenim mrežama dijeleći fotografije i video snimke “Krila oluje” čiji je Novković bio član.

”Danas sam imao čast biti na letačkom ručku s kolegom Markom, prije samog letenja. Nevjerojatno što ti je život. Toliko godina ništa, i onda sad u ovoj godini već četvorica kolega kojih više nema. Zapitaš se da li je to moguće i zapitaš se zašto?

Ovo je životni poziv koji sa sobom jednostavno nosi velike rizike posla, i to valjda tako mora biti. Izražavam iskrenu i duboku sućut obitelji mojih dvojice kolega”, napisao je na Facebooku satnik Denis Smajo, kolega pilota Marka Novkovića.

Natporučnik Novković i poručnik Jagatić bili su zaljubljenici u letenje koji su svoje težnje, motive, znanje usmjerili prema svladavanju pilotskih vještina i svojim su pristupom svjedočili kako biti pilot nije zanimanje nego častan, uzvišeni poziv, istaknuo je MORH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...