U padu aviona na Kapeli poginuli svi putnici. Inspektor: “Olupina je jako oštećena”

U nizozemskom zrakoplovu koji je pao jučer na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, njih najvjerojatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je danas očevidom na mjestu pada aviona Cirrus 20 koji provode karlovačka policija i glavni zrakoplovni istražitelj.

Kako je danas izvijestio DORH, “na šumovitom dijelu Male Kapele na području Grada Ogulina traje očevid i utvrđivanje svih okolnosti pada zrakoplova Cirrus 20.”

“Svi putnici poginuli, na avionu izbio požar”

Glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin je s mjesta nesreće rekao Hini da su svi putnici u nizozemskom zrakoplovu poginuli te da je zrakoplov jako oštećena olupina koja je uz mehanička oštećenja dodatno uništena i požarom.

Dodao je da se radi očevid na terenu kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega će uslijediti prikupljanje podataka.

“Trebamo dobiti podatke kontrole letenja, komunikaciju koju su imali s pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i, nadamo se, odgovor na pitanje što i zašto se to dogodilo”, rekao je Petrin.

Uzrok pada još nije potvrđen

Odbacio je kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada zrakoplova loše vrijeme jer da se oni “rukovode samo činjenicama, a da loši meteouvjeti ne znače automatski da su oni uzrok pada zrakoplova”.

Petrin je također potvrdio da se radi o nizozemskom zrakoplovu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Nizozemske, a je li tako i tko su putnici utvrdit će se obdukcijom koja treba dati odgovore i o identitetu žrtava, točnom vremenu pada i uzroku smrti, piše Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...