Nijemci žestoko oprali Đokovića i Hrvate zbog Zadra: “U kojem svijetu oni žive?”

Događaji iz Zadra obišli su cijeli svijet, a kritike stižu i iz Njemačke. Tamošnji tisak dosta je mjesta posvetio zadarskom turniru i Novaku Đokoviću.

‘Novak Đoković, prvi tenisač svijeta, na svojem Adria Touru nije htio ni čuti za stroge mjere higijene kakve imamo u Bundesligi, a nakon nekoliko slučajeva koronavirusa među sudionicima, stiže oštra kritika s teniske scene, a pod upitnikom su i budući sportski događaji’, piše agencija DPA, prenosi Tportal.

Šefica njemačke ženske teniske reprezentacije Barbara Rittner je za list Kölner Stadt-Anzeiger rekla kako je turnir u Zadru ‘totalna katastrofa’ i da je Đoković tenisu učinio ‘medvjeđu uslugu’.

‘Cijeli svijet se drži distance i nosi maske, a na Jadranu ljudi sjede jedni do drugih, bez maski. U noćnim satima se i zabavljalo i grlilo. Ne razumijem u kakvom svijetu oni žive, ali očito u svom vlastitom. Izgleda da je nekima od njih uspjeh udario u glavu.’

Berlinski ‘Die Welt’ piše kako jena turniru bio i predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković.

‘I on je testiran. Plenković je razgovarao s Đokovićem, njegovim trenerom Goranom Ivaniševićem i Marinom Čilićem. Vladin glasnogovornik je rekao kako je susret potrajao dvije do tri minute te da nije bilo tijesnog kontakta’, prenose Nijemci.

Isti list prenosi i riječi nekadašnje najbolje tenisačice svijeta Chris Evert koja se čudi turniru u Beogradu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...