Samo dva tjedna nakon Adria Toura, na Višnjiku bez distance u gledalištu; Kabić: “Obilježili smo mjesta, preko mikrofona smo pozivali na poštivanje mjera”

Prošla su dva tjedna otkako je završio Adria Tour na Višnjiku, događaj koji je neslavno punio naslovnice brojnih svjetskih medija. Osim same činjenice da su na turniru igrali zaraženi sportaši, Zadru se predbacila nonšalantnost, loša organizacija, nedostatak dezinficijensa na terenu, gužva u gledalištu, koncerti na kojima se grupirao velik broj ljudi…

Na istom mjestu, prostoru Športskog centra Višnjik, jučer je počela Zadarska ljetna liga. Zbog ljubavi prema košarici i sjajnoj atmosferi koju stvaraju mladi entuzijasti, događaj je ovo koji privlači značajan broj posjetitelja. No, dio javnosti ostao je zatečen nepoštivanjem distance među gledateljima, koji su, vidljivo je iz službenih fotografija ŠC Višnjik, sjedili tik jedan do drugoga.

Otvoren je ovo prostor, teren koji svakodnevno privlači velik broj sportaša i rekreativaca i ne bi možda ova slika privukla pažnju da se prije samo 15 dana nismo “opekli”.

Na cjelokupnu situaciju osvrnuo se jedan od organizatora, Tomislav Kabić iz KK Diadore.

Ozbiljno smo pristupili organizaciji. Zalijepili smo trake, stavili znak “x” koji razdvaja sjedeća mjesta. Dezinfekcijska sredstva su na terenu, zaposlenici su radili s maskama i rukavicama. Stavili smo više plakata s upozorenjima pa čak i na mikrofon govorili ljudima da poštuju mjere. Činjenica je da su gledatelji svojom odlukom sjedili jedni do drugih, od toga ne bježim, ali ovo je događaj na vanjskom prostoru, lokalnog je karaktera. Svi koji su bili u samoizolaciji od Adria Tour-a izašli su iz nje, ne predstavljaju opasnost za sugrađane, situacija u Zadru je pod kontrolom i zato smo odlučili da se turnir i održi. Sada, jesmo li trebali, nismo li, pitanja su koja se jednako tako mogu postaviti i za mise, noćne klubove… Ne bih volio da se preko leđa mladih ljudi prelamaju koplja, utakmice HNL-a prati puno više gledatelja. Nismo neodgovorni, čak smo neke naše košarkaše koji su se na Adriji fotografirali s tenisačima zamolili da preskoče prvo kolo. Ne bih volio ni da se Višnjik proziva, ustupili su nam teren nakon što nas je Mornarica odbila, kaže nam Tomislav Kabić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...