Donosimo raspored, kazališna sezona počinje 15. listopada s komedijom HNK Split

Bliži se početak nove kazališne sezone koja počinje u četvrtak, 15. listopada s komedijom HNK Split, LEPURICA prema Pigmalionu George Bernard Shawa u adaptaciji Ane Prolić i režiji Maria Kovača.

U predstavi igraju: Katarina Romac, Filip Radoš,  Marjan Nejašmić Banić , Nenad Srdelić , Snježana Sinovčić Šiškov,  Andrea Mladinić,  Pere Eranović ,  Petra Kovačić,  Nives Ivanković , Stipe Radoja i Andrijana Vicković.

Ljubavna komedija stara više od stoljeća, PIGMALION Georgea Bernarda Shawa bavi se, u prvom redu, slojevima visokog društva kojeg autor u maniri britanskog humora kritizira i ismijava. U središtu radnje ove komedije je transformacija priproste djevojke u damu. Splitska inačica istog djela, predstava LEPURICA, izmjestivši  radnju i likove iz Londona s početka prošlog stoljeća u današnji Split, bavi se  složenim muško–ženskim odnosima, kao i onih djece i roditelja, umjetnosti i kulture, politike i života, stvarnim i retuširanim slikama života. Riječ  je svojevrsnoj salonskoj komediji koja će „s mjerom bocnuti“ i Hercegovce i Vlaje i Splićane, ali i pokoju “javnu” osobu.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna u prodaji su od subote, 10. listopada na blagajni HNK Zadar i na sustavu Croatia Tickets (www.croatia-tickets.com). Radno vrijeme blagajne HNK Zadar:  subota: 11-13h, radnim danom 11-13 sati, 18 -20 sati. Zbog epidemioloških mjera broj mjesta u gledalištu je ograničen stoga na vrijeme osigurajte svoje ulaznice.

Nakon gostovanja predstave Lepurica, HNK Split na programu su sljedeće predstave i koncert u organizaciji HNK Zadar:

Četvrtak, 22. listopada, 20 sati, Kazališna družina Boom!teatar, PO DOMAĆU! u kojoj igra i zadarski glumac Silvio Mumelaš, poznat zadarskoj publici po zapaženoj ulozi u predstavi STOŠE OD FOŠE ILITI KATE KAPURALICA.

Ponedjeljak, 26. listopada u 10 sati, KAVA S GLUMCIMA ususret premijeri predstave HANIBAL PODZEMNI, HNK Zadar i u povodu obilježavanja Dana grada Zadra.

Srijeda, 28. listopada, 20 sati, Teatar Gavran SAVRŠENI PARTNER.

Petak, 30. listopada u 20 sati rezerviran je za koncert, DAMIR HALILIĆ HAL –MOĆ GITARE.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...