Kazališna udruga Igrajmo se Zadar zaokružila svoj 20. rođendan

22.12.2023. godine u HNK ZADAR Kazališna udruga Igrajmo se Zadar zaokružila je svoj 20. rođendan i još jednu iznimnu i uspješnu godinu. U  20 godina rada kroz program Igrajmo se prošlo je preko 2000 djece, a realizirano preko 60 predstava, većini autorskih.

Samo u ovoj godini IGRAJMO SE je premijerno je  izvela 3 predstave:

– POUČAK O SUGLASNOSTI, 2 puta

– ZAPISI S IGRALIŠTA, zbog zanimanje publike izvedena  4. put

– JA TI ON MI VI ONI, premijerno izvedena 22.12., a u njoj su nam se u posebnom svjetlu predstavili najstariji polaznici Igrajmo se.

Po mnogočemu drugačija predstava koja je očekujući edukativna i poučna, aktualne tematike, namijenjena svim uzrastima predstavila i dramsku metodu u nastavi hrvatskoga jezika, te jezik kao nastavni sadržaj vješto predstavila kao zanimljivo i drugačije što će vjerujemo posebno privući publiku kojoj je prvenstveno i namijenjena, a one starije ostatkom sadržaja potaknuti na razmišljanje dok će najmlađe sigurno privući zanimljiva igra i vizualni identitet predstave.

Udruga je u ovoj godini organizirala Kazališni vikend za djecu i mlade (prvo događanje takvog tipa u Zadru) i to međunarodnog karaktera pri čemu je ugostila Pozorište mladih Tuzle koje se predstavilo nagrađivanom predstavom Crtež generacije. Igrali Dramske igre na ulicama našega Zadra te kazalište i dramsku igru  predstavila na drugačiji način i približila publici.

U sklopu Vikenda svoju povijest od 20 godina rada predstavila je i izložbom kazališe fotografije  u galeriji ZadArt.

Nakon premijere predstave Ja ti on mi vi oni kojom su zaokružili ovu iznimnu i uspješnu godinu usljedio je 10. NOBI za 2023. godinu. Voditelji programa bili su Jakov Ćuković i Nika Fišter inače dobotnici Nobi-ja 2022.godine.

U sklopu programa prikazan je film mlade redateljice i filmske producentice Marte Klapan koji je za ovu priliku i kao posljedicu filmske radionice uredila s najmlađim grupama.

NOBI svake godine dodjeljuje stručno povjerenstvo.

Ove godine u sastavu: Nenad Pavlović, glumac i profesor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Anita Goreta, kostimografkinja i dugogodišnja suradnica Igrajmo se i Matija Šango Šimurina, dramska pedagoginja, prof.hrvatskoga jezika i  voditeljica Igrajmo se.

Nagrada NOBI utemeljena je 2013. godine, a dodjeljuje se za najbolja glumačka ostvarenja za proteklu godinu za svaku pojedinu glumačku grupu pri Igrajmo se.  NOBI  od latinske riječi nobile što znači plemenit napominje važnost i plemenitost rada s djecom i mladima.

Odatle inspiracija za naziv ove vrijedne nagrade.

DOBITINICI 10. NOBI-ja za 2023. godinu su:

1. grupa: SOFIJA PENGA,VITA DELAŠ

2. Grupa: MATE ZALOVIĆ, JAKOV SOLDO

3. Grupa: MAJA ŽUANIĆ, ROKO ADŽIĆ

4. Grupa: NATALI ANIĆ, MATIJA IVANOV

Program je završen pjesmom  Ključ života u izvedbi mladih glazbenika  Karla Klarića  i Marite Klarić koji su inače sudjeloval i kao mladi suradnici u 2023.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...