Dukić potvrdio da napokon kreće obnova stare Tehničke škole, projekt je vrijedan 34 milijuna kuna

Na svečanom otvorenju nove šetnice na Muraju, gradonačelnik Branko Dukić najavio je kako su pred nama tri velika projekta. Potvrdio je kako uskoro kreće uređenje kompleksa Svetog Nikole, stare Tehničke škole i zadarske rive.

Uz pomoć sredstava ITU instumenta iz EU fondova nakon dugog niza godina napokon će započeti projekt rekonstrukcije i uređenja bivše Tehničke škole u znanstveno nastavni centar Sveučilišta u Zadru.

Pod nazivom “Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće” krije se dugo očekivani projekt rekonstrukcije zgrade bivše Tehničke škole koja već nekoliko godina od kako je stavljena izvan funkcije,  predstavlja jednu od posljednjih ‘crnih točki’ unutar kruga centralne zone zadarskog Poluotoka.

Projekt je kandidiran na sredstva ITU instrumenta za razvoj gradova kao brownfield lokacija kojoj je potrebna obnova. Projekt ukupne vrijednosti 34.348.000,00 kuna sufinancira se sredstvima EU u iznosu od 26.000.000,00 kuna.

Bivša Tehnička škola, a nekada i Škola za umjetnost i obrt u 20. stoljeću financirana je od strane obitelji Bakmaz te je prema želji obitelji Bakmaz prepuštena Zadarskoj županiji za obrazovnu namjenu.

Danas je napokon iskorištena prilika da se ta plemenita ostavština revitalizira i pretvori u suvremeni znanstveno nastavni centar za studente i profesore zadarskog sveučilišta.

U skladu je to s dugoročnim nastojanjima i strategijom grada da se afirmiraju društveni sadržaji na našem poluotoku koji mogu odgovoriti pritisku turistifikacije centra grada. Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo revitalizacije javnih prostora na Poluotoku, koji se prvenstveno stavljaju u funkciju građanima, poput obnove Kneževe palače kao kulturnog i društvenog centra brojnih sadržaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...