Pupić Bakrač od Županije traži opremu za online sjednicu: “Vaša je obaveza da mi osigurate uvjete”

“Upravo sam bio u zgradi Županije Pogodite što, tamo svi normalno rade, a ima preko 200 zaposlenih, dok se nama kao vijećnicima onemogućava normalan rad. Stožer je jasno naznačio kako se protupandemijske mjere ne odnose na predstavnička tijela (zasjeda i Sabor RH) a za to nema ni uporišta u Poslovniku gdje se ne spominje da se sjednica može održati na takav način a samim time nije propisana niti procedura održavanja takve sjednice. Nadam se da će se savjesni vijećnici suprotstaviti totalitarističkom zulumu malog Bobija i vladajuće partije”, navodi u novom priopćenju županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač koji smatra da se inzistira na online sjednici kako bi se izbjegle rasprave, a potom je zatražio potrebnu opremu kako bi istu mogao pratiti.

“Sukladno pozivu koji ste dostavili u pogledu nedostatne opreme za prisustvo na predstojećoj 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije koju namjeravate održati elektronskim putem dana 14.12.2020 godine, molim da osigurate dostavu slijedeće opreme na adresu mog prebivališta:

– Računalo, slušalice, web kameru, te uređaj za bežično povezivanje na Internet dovoljne brzine da mogu sudjelovati u radu sjednice putem video konferencije (USB stick 4G generacije)

S obzirom na to da nisam stručan za povezivanje tih uređaja te budući da je vaša obveza da mi osigurate uvjete za prisustvo sjednici kao vijećnika, molim da mi osigurate spajanje gore tražene uređaje na lokaciji mog prebivališta uz prethodni dogovor sa mnom. Budući da ste organiziranjem ovakvog načina održavanja sjednice, unatoč što prema odluci Stožera civilne zaštite RH protuepidemijske mjere se ne odnose na sjednice predstavničkih tijela, na određeni način dali do znanja i meni i svim ostalim vijećnicima, da situacija još uvijek nije sigurna po naše zdravlje, u cilju zaštite zdravlja moje obitelji, a i mog osobno, molim da osoba koja će doći u moj dom pripremiti uvjete za održavanje sjednice, dođe u opremi u kojoj će osigurati da neće kontaminirati moj dom, te da sa sobom, pored opreme, donese i potvrdu da nije zaražena virusom COVID 19 ne starijom od 24 sata.

Ukoliko navedeno ne ispunite, smatrat ću da mi nisu omogućeni uvjeti da prisustvujem navedenoj 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije, a što za posljedicu može imati moj zahtjev za poništenjem iste, kao i eventualno na sjednici donesenih odluka.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...