Vatrogasci iz Gračaca dobili dron: “Požari izbijaju na mjestima koja su nepovezana putevima, itekako će nam pomoći”

Telemach Hrvatska ove je godine udvostručio donaciju bespilotnih letjelica u projektu DRONacija te sada čak 10 dronova odlazi hrabrim vatrogasnim postrojbama diljem Hrvatske.

Nova pomoć u zaštiti šuma od požara i ostalih nepogoda tako ide u ruke Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Stružec, Jastrebarsko, Ivanec, Bedekovčina, Legrad i Gračac te Javnim vatrogasnim postrojbama Delnice, Čazma, Pula i Karlovac.

„Jedan od glavnih razloga zašto smo se prijavili na javni poziv jest prevelika, ljudstvu i vatrogasnim vozilima, nepristupačna i neprohodna te nenaseljena površina općine za koju je DVD Gračac zadužen u obrani od požara i ostalih elementarnih nepogoda koje su sve učestalije. Požari izbijaju na mjestima koja su nepovezana putevima, a to su nepregledni brdsko-planinski predjeli visoke nadmorske visine gdje se spajaju kontinentalna i mediteranska klima. Ovaj će nam dron itekako pomoći u našem radu i intervencijama te zahvaljujemo Telemachu Hrvatska što je prepoznao naš rad i djelovanje, kao i na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji“, rekao je Zoran Muha, predsjednik DVD-a Gračac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...