Mate Lukić spominje se kao kandidat za gradonačelnika Zadra: “Radimo analize, nisam definitivno donio odluku, ali i ta je opcija otvorena”

Za sada najzvučniji pretendent na mjesto prvog čovjeka Zadra i najoštriji protukandidat HDZ-ovoj snazi, zadarski je profesor filozofije Marko Vučetić.

On bi se uz potporu SDP-a trebao suprotstaviti Branku Dukiću, aktualnom gradonačelniku i bivšem šefu ginekologije koji, iako još uvijek neslužbeno, gotovo pa sigurno ide po još jedan mandat.

Interesantno, nezavisni portal Bez cenzure, u analizi potencijalnih imena koji će se ovoga proljeća boriti za funkcije, osim ginekologa Ive Žuvele koji navodno ima ambicije fotelju oteti Božidaru Longinu, izlazi s informacijom kako će se i Mate Lukić okušati u utrci za gradonačelnika.

“Mate Lukić je sigurni kandidat od desnog centra do krajnje desnice. Još je nepoznato hoće li ići kao nezavisan uz potporu nekih stranki ili kao kandidat HSP-a. Njegove šanse za ulazak u drugi krug su minimalne, ali on će zasigurno uzeti jedan zavidan postotak glasova drugom kandidatu desnog centra Dr. Dukiću. Zapravo njegova kandidatura otvara maksimalni prostor kandidatu oporbe”, piše Bez cenzure.

Radi li se o spekulaciji ili pouzdanim informacijama pokušali smo doznati na adresi koordinatora županijskog HSP-a, u široj javnosti poznatijeg kao voditelja civilne zaštite ili popularno rečeno covid redara:

Otvoreno ću vam kazati, kao i sve stranke radimo ankete i analiziramo situaciju na terenu. Nisam još definitivno odlučio hoću li se kandidirati, ali i ta opcija ostaje otvorena. Za sada stojim dobro i ako bih sa svojim imenom mogao pridonijeti dobrim rezultatima stranke, zašto ne?, kazuje nam Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...