NIŠTA OD TERASA I KAVE ZA VAN Ugostitelji: “Naš posao nije samo prodaja, već i osobno zadovoljstvo pojedinca”

Vlada je zbog poboljšane epidemiološke situacije odlučila ublažiti dio mjera za suzbijanje koronavirusa koji se odnosi na povratak svih učenika u osnovne škole, te dopuštanje treniranja sportaša, ali samo na otvorenom

Dio javnosti očekivao je i barem blago popuštanje mjera kad je riječ o radu ugostiteljskih objekata, ali od toga zasad ništa.

Kafići i dalje neće smjeti otvoriti svoje terase i prodavati kavu za van.

Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na ovu odluku vlade.

“Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca. Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi”, stoji u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...