Emmezeta Mercury - Otvoreno

Ovo je 10 razloga zbog kojih trebamo češće jesti češnjak, snižavanje tlaka jedan je od njih

Veliki grčki matematičar Pitagora češnjak je nazivao “kraljem začina“, ne samo zbog okusa već i zbog utjecaja na zdravlje. U narodnoj i tradicionalnoj medicini oduvijek zauzima važno mjesto.

Prije gotovo 5000 godina uzgajali su ga Asirci, Egipćani, stari Grci i Židovi, a kasnije su njegov uzgoj preuzeli Rimljani. Oduvijek se koristio u gastronomske, ali i u medicinske svrhe.

Veliki grčki matematičar Pitagora češnjak je nazivao “kraljem začina”, ne samo zbog okusa već i zbog utjecaja na zdravlje. U narodnoj i tradicionalnoj medicini oduvijek zauzima važno mjesto.

Češnjak se smatra i prirodnim antibiotikom te čuvarom imuniteta, a u prilog njegovoj snazi govori i to da može ubiti razne vrste bakterija, piše Pun kufer.

Konzumiranje češnjaka na prazan želudac pomaže u prevenciji i liječenju velikog broja bolesti, a uzimanje na pravi način čini ga prirodnim antibiotikom. Zato, neka vas ne bude previše briga ako nekom “smrdite”.

U nastavku vam donosimo deset najvažnijih učinaka češnjaka na zdravlje:

– sprječava starenje i začepljenje arterija,
– značajno smanjuje kolesterol u krvi,
– jača imunitet,
– ubija velik broj bakterija,
– vrlo je učinkovit u borbi protiv srčanih bolesti,
– snižava krvni tlak i ima protuupalna svojstva,
– prirodni je antibiotik te je učinkovit lijek za uobičajene prehlade,
– dobar je i za poremećaje živčanog sustava,
– pomaže u ubijanju štetnih stanica,
– djeluje kao antikoagulans, čime smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...