Stiže obilna kiša i nevere; Za Jadran izdano upozorenje višeg stupnja zbog olujnog juga

Atmosfera je sve nestabilnija dotokom vlažnog zraka iz smjera jugozapada. Povremeno ima slabe kiše, većinom duž obale, a sutra treba računati na još kišovitije prilike, osobito u gorju i na sjevernom Jadranu, gdje lokalno može biti obilnije oborine, donosi N1.

Stoga ne čudi da je na snazi Meteoalarm, sustav DHMZ-a, koji nas informira o ekstremnim vremenskim prilikama, u ovom slučaju i o mogućim bujičnim i urbanim poplavama. Prema hidrološkoj prognozi DHMZ-a “Uslijed obilnijih oborina tijekom sutrašnjeg dana na područjima Rijeke i okolice, Gorskog kotara i Like postoji mogućnost bujičnih poplava, te mogućnost poplavljivanja grada Ogulina.”

Višeg stupnja je upozorenje na vjetrovite prilike, duž Jadrana, gdje će jugo i oštro biti olujne jakosti, na udare, osobito prema večeri. Vjetar će dizati visoke valove, koji mogu zapljuskivati dijelove obale. Treba računati i na poremećaje u pomorskom prometu.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...