Raste broj zaraženih srednjoškolaca; Dvije škole od ponedjeljka prelaze na model B, Šimunić: “Online varijanta je loša, ali svakako bolja od najgoreg scenarija”

Nakon povratka sa zimskih praznika, epidemiološka situacija u školama Zadarske županije bila je i više nego povoljna.

Zbog tek sporadičnih slučajeva zaraze, zaboravili smo na sliku razreda u samoizolaciji, profesora kojima se traži zamjena, učenika koji zbog povišene temperature napuštaju nastavu.

Usporavanje širenja zaraze među školarcima ulilo je nadu kako mladi, kojima je mjesto u klupama i u društvu vršnjaka, neće morati prolaziti još jedan proces otuđivanja i pohađanja nastave preko ekrana.

No, s pogoršanjem epidemiološke slike kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, korona se opet zavukla u školske hodnike.

Situacija još uvijek nije alarmantna, kazuje nam Ivan Šimunić, pročelnik za srednje škole Zadarske županije, no predostrožnosti radi, neke škole od ponedjeljka mijenjaju model nastave.

Konkretno, Tehnička i Industrijsko-obrtnička škola odlučile su se za model B.

To je model po kojem će se nastava nekoliko dana odvijati od kuće, a potom se učenici ponovno vraćaju u klupe. Dok je polovica škole odsutna, druga polovica gradivo normalno obrađuje u školi. Primijećen je povećan broj zaraženih učenika, pa su predostrožnosti radi odlučili prijeći na ovaj model. Problem nastaje i kada se zaraze profesori, jer je teško naći zamjene u kratko vrijeme. Nažalost, online varijanta je jako loša, ali svakako je bolja od najgoreg scenarija. Istaknuo bih kako u Zadru ipak nemamo većih problema. Preko 80 posto škola radi po a modelu, a za kakvih dva i pol tjedna su uskršnji praznici, pa će se situacija smiriti, kaže nam Šimunić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...