S nepoznatog broja zvao stariju ženu i predstavio se kao direktor banke; Policija: “Djelatnici službi ne dolaze na adrese i ne uzimaju novac radi isteka”

Na području Policijske uprave zadarske danas poslijepodne zabilježena je dojava kako je žensku osobu starije dobi sa skrivenog telefonskog broja nazvala nepoznata muška osoba, lažno se predstavila kao direktor poslovne banke te se pokušao nepripadno materijalno okoristiti.

Budući je osoba odmah o svemu obavijestila policiju te tako svojim odgovornim ponašanjem osujetila počinitelja, ovom prilikom zadarska policija upozorava građane na moguće oblike prijevara i daje savjete kako ne bi i sami postali žrtvom prevaranata.

– Napominjemo da zaposlenici banaka, zavoda za zdravstveno i mirovinsko osiguranje, porezni i policijski službenici ne dolaze na adrese stanovanja i ne mijenjaju novac radi isteka, ne obavljaju povrat poreza, a policijski službenici ne dolaze na adrese stanovanja radi izuzimanja otisaka prstiju s novčanica ili nakita.

U slučaju da policijski službenici dođu na adresu stanovanja, predstavljaju se službenom iskaznicom i značkom te za sva postupanja izdaju dokument odnosno potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Također apeliramo na osobe koje se brinu o osobama starije životne dobi koje same žive u stanu ili kući, da im daju jasne upute da ne puštaju u svoj dom nikakve službene osobe radi besplatne masaže, provjere novca, povrata poreza ili uzimanja otisaka prstiju s novčanica ili nakita.

S obzirom na to da počinitelji ovih kaznenih djela iskorištavaju dob osoba, njihovu dobronamjernost i nepažnju, savjetujemo osobama koje se brinu o starijima da ih upute u učestalost prijevara na kućnom pragu i preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti da ne postanu žrtve, kazuju iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...