Zabava s Gotovinom; Policija: “Bilo je više od 10 osoba, sve se odvijalo u prizemlju kuće, a organizator je kažnjen”

Zadarska policija poduzela je izvidne radnje u slučaju zabave u Pakoštanima na kojoj je sudjelovao Ante Gotovina.

Potvrđuju kako je na istoj, suprotno mjerama koje su na snazi, sudjelovalo više od 10 osoba.

Vezano uz snimku koja je objavljena u javnost izvješćujemo kako policija nije zaprimila niti jednu dojavu vezano za navedeni događaj već je za njega saznala iz medija. Do sada izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi o privatnom okupljanju na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH, sudjelovalo više od 10 osoba, a koje je održano u subotu 6. ožujka ove godine u Pakoštanima u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, odgovaraju nam iz policije.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 57-godišnjaku je jučer uručen prekršajni nalog zbog organiziranja okupljanja suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Utvrđen je identitet 10 osoba koji su sudjelovali na okupljanju, a koje imaju prijavljeno prebivalište na području zadarske županije te će osobe biti prekršajno sankcionirano zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Policija i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika privatnog okupljanja, a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat, kažu iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...