Zadarskoj bolnici donacija od 300 tisuća kuna za opremanje COVID odjela

U svrhu osiguranja dostatnog i kvalitetnog bolničkog smještaja pacijenata, Općoj bolnici Zadar uručeno je 16 novih medicinskih kreveta, kojima će se opremiti bolnički odjeli za COVID-19. Riječ je o donaciji gospodarstvenika ukupnog iznosa 300.000 kuna, koji su još jednom prepoznali potrebu zajedničkog djelovanja u borbi protiv pandemije te pokazali osjetljivost na potrebe zdravstvenih ustanova.

„Ovo je još jedna u nizu donacija našoj bolnici i zaista koristim priliku zahvaliti svima koji su nam pomogli, pogotovo u ovom razdoblju borbe protiv epidemije koronavirusa. Krevete nam je donirala Erste banka u suradnji s još jednim gospodarskim subjektom. Ovim putem zahvaljujemo se Zadarskoj županiji na podršci kao i donatorima na ovoj hvalevrijednoj donaciji“, poručio je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Župan Božidar Longin zahvalio je svima koji su donacijama pomogli zadarsku Opću bolnicu.

„Naše zdravstvene ustanove na čelu s Općom bolnicom Zadar već gotovo godinu dana predvode borbu s koronavirusom. Svjesni smo koliko je ona financijski zahtjevna i upravo su ovakve donacije važne kako bi pacijenti dobili bolju skrb, ali i kako bi zdravstveno osoblje imalo bolje uvjete za rad. Ovo je još jedan konkretan primjer solidarnosti i zaista zahvaljujem svima koji koji su na bilo koji način pomogli našu bolnicu, od gospodarstvenika, sportaša, umjetnika i svih ostalih ljudi dobre volje iz Hrvatske i inozemstva“, dodao je župan.

Ovo je ujedno druga donacija Erste banke u svrhu liječenja i suzbijanja epidemije koronavirusne bolesti, nakon studenog 2020., kada je banka donirala 200.000 kuna za nabavu nužne medicinsko-tehničke opreme.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...