Ovoga ljeta Queenvention u Zadru; Nastup benda, kulturna i gastro događanja!

Ove godine održat će se drugo izdanje Vaicanto festivala koji će se odvijati na različitim lokacijama u staroj gradskoj jezgri Zadra od 10. do 15. kolovoza.

Kruna festivala, posvećenog pop kulturi osamdesetih, jest Queenvention – Queen konvencija u sklopu koje nastupa Queen Real Tribute bend, dobro poznat i zadarskoj publici po spektakularnom koncertu na Forumu 2019. godine.

Queenvention obuhvaća glazbeni koncert, ali i gastro te kulturna događanja.

U Kneževoj palači te na novouređenim Bedemima bit će postavljena izložba Brian Rašića, „80’s And Still Rolling“, svjetski poznatog rock’n’roll fotografa (u njegovom CV-u nalaze se imena suradnika poput David Bowiea, Rolling Stonesa te mnogih drugi zvijezda).

Posjetiteljima će biti dostupna jela iz osobnog  jelovnika Freddie Mercuryja  tijekom višednevnog programa „Dinner with Freddie“ , a u suradnji s poznatim zadarskim restoranima.

Premijerno će se odvijati i „W8 Freddie’s Food Festival“ – Street food festival gdje će se služiti pomno odabrana jela i pića – ista ona koju je pjevač volio imati na svojim zabavama, ali i u svakodnevnom životu.

Panel „Utjecaj Queena i glazbe osamdesetih godina na suvremenu pop kulturu“ ugostit će eminentne govornike i poznavatelje djela The Queen grupe te glazbene kritičare.

Konvencija uključuje i jednodnevne tematske izlete brodom uz najbolje klupske obrade benda, a za sve ljubitelje zdravog života – uz stručne voditeljice vježbat će se na otvorenom uz glazbu iz osamdesetih.

Gost ovogodišnjeg Vaicanto Queenventiona jest Michele Lupi , aktualni član benda Whitesnake koji je kao vokal sudjelovao u pjesmi „Human touch“ na kojoj je surađivao sa Queen Real Tribute bendom i brojnim glazbenicima, a koja je nastala  u globalnoj borbi protiv Covid 19 virusa.

Koncert Queen Real Tribute benda na zadarskom Forumu održat će se 14. kolovoza 2021.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...