19. izdanje Velebit Traila stiže u Paklenicu i okuplja ljubitelje planinskog trčanja iz raznih krajeva svijeta

Ovog vikenda u Starigradu-Paklenici će se po 19. put okupiti ljubitelji planinskog trčanja iz Hrvatske i raznih krajeva svijeta.

Velebit Trail je jedna od najdugovječnijih trail utrka u Hrvatskoj a vjerojatno i najzahtjevnija pa predstavlja pravi izazov za iskusne trkače. No, organizator priprema i manje zahtjevne dionice namijenjene rekreativcima koji prvenstveno žele uživati u prirodi čega ovdje ne nedostaje.

Naime, utrka prolazi najatraktivnijim predjelima Nacionalnog parka Paklenica, a najljepša nagrada za trud uložen u savladavanje velebitskog krša je osvježenje u moru nakon utrke.

Start i cilj utrke je i ove godine u Starigradu-Paklenici. Najlaganija dionica prolazi kroz kanjon Velike Paklenice i završava kod šumarske kuće Lugarnica (LIGHT, 7km) nakon čega se sudionici laganom šetnjom vraćaju u Starigrad. ACTIVE (17km) i CHALLENGER (25km) su nešto zahtjevnije dionice te sežu do planinarskog doma i Anića kuka, najveće stijene na Velebitu. Anića kuk je stijena posebno popularna među penjačima zbog razvedenosti i najrazličitijih smjerova, a izletnike oduševljava pitoma zelena livada uz potok Velike Paklenice u njenom podnožju.

Najzahtjevnija dionica je duga 42km i vodi sve do Vaganskog vrha, najvišeg vrha Velebita (1.757m). Za savladavanje ove dionice natjecatelji osvajaju i bodove za kvalifikacije na renomirane  ITRA i UTMB utrke.

Organizator utrke je Klub pustolovnih sportova Multisport na čelu sa Šimunom Cimermanom.  Svi koji ne bi željeli propustiti sudjelovati u ovoj kultnoj hrvatskoj utrci mogu se prijaviti i prije starta utrke u Starigradu-Paklenici, a sve potrebne informacije će naći na www.outdoor.hr.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...