Austrijski političar koji je Hrvatsku nazvao sranjem bio je na jahti koja se jučer zapalila kod Biograda

Bivši austrijski vice-kancelar Heinz-Christian Strache, koji je jednom prigodom Hrvatsku nazvao “sranjem”, nalazio se na jahti koja je jučer planula kod Biograda, piše Večernji list.

Bivši šef austrijskih narodnjaka (FPÖ) napisao je kako je bio pozvan da se sa starijom djecom i dvije obitelji prijatelja – ukupno sedmero ljudi – odmori na jahti tri dana, od četvrtka navečer do jučer u 11 sati. No u nedjelju u 9.45 odmor se zakomplicirao.

– Počela je drama kad se iz strojarnice vinuo dim. Kapetan i posada su odmah pokušali ugasiti vatru protupožarnim aparatima, djecu smo probudili i poslagali ih u vrstu, spakirali najnužnije i pozvani su vatrogasci. Na žalost, došli su do broda tek dva sata poslije kad se više ništa nije moglo spasiti. Na sreću, Slovenci i trojica Austrijanaca iz Štajerske prolazili su pored nas te su nas i cijelu posadu prebacili na svoj brod te na sigurno prije nego je naš brod potpuno zahvatila vatra te je eksplodirao. Svi koji smo bili na jahti sretni smo što smo spašeni na vrijeme, što smo preživjeli šok bez posljedica i  što su nam pomogli turisti – napisao je Strache na Facebooku.

Strache zaista nema sreće s godišnjim odmorima – onaj u Ibizi stajao ga je vicekancelarskog mjesta kad se pojavio video sniman u ljeto 2017. U njemu se vidi i čuje kako Strache obećava protuusluge za financijske donacije i podršku njegovoj stranci uoči parlamentarnih izbora 2017. Na videu se vidi i čuje kako Strache jednoj navodnoj nećakinji jednog ruskog oligarha obećava dodjeljivanje poslova od strane države, a za protuuslugu ta žena obećava financijsku pomoć FPÖ-u za vrijeme izborne kampanje. U tom video je upozorio sugovornike da ne ulažu u Hrvatsku koja je “sranje, sranje”.

Nakon skandala, dao je ostavku i srušio austrijsku vladu, piše Večernji.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...