Na Višnjiku proplivalo 140 djece, u tijeku su prijave za maraton Preko – Zadar; “Odaziv će ove godine biti još masovniji”

Na bazenu Višnjik održana je provjera znanja četvrte skupine neplivača koju je Plivački klub proveo u sklopu natječaja Ministarstva sporta i turizma ” Hrvatska pliva “. U protekla dva mjeseca obuku je prošlo 140 djece, ali kako navodi trenerica u klubu Danijela Kurtin, program se nastavlja dalje i dodaje:

-Imamo dvije grupe na Kolovarama, a uskoro s radom počinju i dvije skupine i na Višnjiku. Sve do kolovoza dok se bazen Višnjik ne zatvori zbog redovitog čišćenja.

Neplivačima su, kako navodi Kurtin, priključena djeca u dobi od 4 i pol do 9 godina, te objašnjava kako je uvjet da dijete pristupi obuci na Kolovarama, da je navršilo pet godina, zbog hladnijeg mora, valova i slično.

Što se natjecanja tiče, sljedećeg vikenda u Splitu na rasporedu je regionalno prvenstvo Hrvatske za . kadete i mlađe kadete, a kreću i pripreme za 49. po redu plivački maraton Preko – Zadar, 5.kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Danijela je zadovoljna, jer će odaziv ove godine na maraton biti još masovniji, a maraton će biti uvršten i u Cro – Cup, što znači da će maratonci dobivati bodove i novčane nagrade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...