Zbog radova na rekonstrukciji vade se stabla kod City Gallerie i preko puta TIZ-a, odvoze ih u rasadnik gdje će se presaditi i čuvati

Rekonstrukcija Ulice dr. Franje Tuđmana za cilj ima povećanje učinkovitosti prometnog sustava grada Zadra.

Ulica dr. Franje Tuđmana središnja je glavna gradska prometnica te kao takva najopterećenija prometom koja prolazi kroz najgušće naseljeno područje grada i u koju se ulijeva promet dnevnih migracija građana sa sjevernih dijelova grada u centar i obratno.

Radovi rekonstrukcije predviđaju novu četvorotračnu prometnicu u dužini od 890 metara, s obostranim nogostupima i biciklističkim stazama te implementaciju inteligentnog prometnog sustava koji nudi prioritet vozilima javnog gradskog prijevoza.

Tako će cjeloviti planirani obuhvat rekonstrukcije omogućiti optimizaciju prometnih tokova, učinkovitije upravljanje prometom te bolju informiranost vozača.

Novoobnovljena trasa proširene ceste omogućiti će vožnju duž Ulice dr. Franje Tuđmana bez zastoja, ali i bitno utjecati na smanjenje štetnih plinova.

S predstavnicima Nasada d.o.o. Zadar dogovoreni su detalji oko premještanja stabala kod City Gallerie te stabala na jugozapadnom dijelu Ulice dr. Franje Tuđmana (preko puta zgrada TIZ-a), kako bi se na tim dijelovima prometnice moglo pristupiti izvođenju planiranih radova.

Djelatnici zadarske tvrtke Nasadi d.o.o. će reducirati krošnje stabala kako bi se omogućio lakši iskop, vađenje i odvoz stabala u rasadnik gdje će se presaditi i očuvati.

U skladu je to s projektom koji također predviđa i sadnju čak 70 novih stabala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...