Kapetanica Samanta Fabris: “Sve na što smo sada fokusirane je prva utakmica protiv Švicarske u Zadru”

Još je sedam dana preostalo do prve utakmice hrvatskih odbojkašica u C skupini Prvenstva Europe, koje će se igrati u dvorani Krešimir Ćosić, nažalost bez prisustva gledatelja, zbog epidemiološke situacije. Razgovarali smo sa Samantom Fabris, našom kapetanicom, koja jedva čeka da turnir krene .

-Atmosfera u reprezentaciji je dobra, svi smo pomalo uzbuđeni, dijeli nas još tjedan dana do početka prvenstva. Imali smo dugo radno ljeto, uzeli smo srebrnu medalju na natjecanju Zlatne lige, to nam je bio dodatni poticaj da se što bolje uigramo pred nastupe u Zadru. Imali smo malih sitnih ozljeda, one su trenutno sanirane, sve na što smo sada fokusirani je prva utakmica protiv Švicarske u Zadru.

Samanta ističe kako je suradnja sa Hrvatskim izbornikom, Talijanom Davideom Santarellijem odlična.

-Odlično surađujemo sa izbornikom. I na prošlom Europskom prvenstvu smo pokazali kako smo rasli iz utakmice u utakmicu, ista stvar i na Zlatnoj ligi gdje smo također napredovali, to nam je bio i cilj, zapravo i priprema za turnir u Zadru. Santarelli je unio jako dobar sistem u reprezentaciju, jako dobro treniramo i nadam se da će se ti rezultati pokazati  na terenu već za tjedan dana.

Kapetanica Fabris prognozirala je utakmice C skupine.

-Italija je favorit naše skupine, sve preostale ekipe borit će se za drugo mjesto u C skupini, koncentriramo se sada samo na prvog protivnika, na Švicarsku i onda idemo korak, po korak, dalje. Nadam se da ćemo proći grupu, a onda u Beogradu na završnom dijelu turnira sve je moguće, ovisi i koga ćemo  za protivnika kasnije dobiti. Švicarke nam nisu nepoznate, prije dvije godine u Zlatnoj ligi smo ih oba puta dobile, ali mi se trebamo okrenuti našoj igri. Trebamo unaprijediti ono na čemu smo do sada radili, sistem igre, ako budemo koncentrirane, sigurna sam da rezultat neće izostati .

Gledatelja zbog pandemije COVID-19 u dvorani Krešimir Ćosić neće biti, to će za naše djevojke biti mali hendikep.

-Nakon objave da ćemo imati kapacitet ispunjenosti dvorane do kraja, ova vijest da neće biti publike nas je sve pomalo potresla. Nažalost, situacija je takva kakva je, velika je stvar da se prvenstvo uopće održava, pružit ćemo najbolju igru. Nadam se da ćemo preko televizijskih ekrana svih zabaviti, te na kraju razveseliti sve ljubitelje odbojke.

Samanta Fabris posljednje dvije godine nastupa u Rusiji, gdje brani boje Dinama iz Kazanja.

-Imala sam odličnu sezonu, Rusija je bila jedna od rijetkih država gdje se moglo normalno igrati u vrijeme korone, dvorane su bile pune. Od tri natjecanja osvojili smo dva, u ruskom prvenstvu smo završile kao treće. Sigurno dvije zadovoljavajuće sezone u rusiji, od pet mogućih trofeja, uzeli smo četiri, nadam se naravno još ponekom naslovu iduće sezone, završila je Samanta Fabris.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...